MORE

Ce a patit Steam de sarbatori

Daca erati cumva pe Steam in ziua de Craciun, este posibil sa fi observat o mica anomalie, cum ar fi ca nu erati tocmai conectat la contul vostru, ci al cuiva din Polonia. Steam a suferit atunci un mic accident, iar Valve a tacut malc aproape o saptamana, suparand foarte multi oameni.

Cei mai suparati au fost probabilc ei 34 de mii de indivizi ai caror date personale au fost partial dezvaluite din cauza acestui incident, atat pentru ca Steam a suferit o mica problema, cat si pentru ca singura ocupatie a tuturor de pe internet timp de o ora a fost sa tot dea refresh la Steam, pentru a vedea pe a cui cont mai intra, iar apoi sa posteze screenshot-uri.

Problema a fost provocata de o eroare la configuratia serverelor de caching, care a inceput sa arate tuturor pagini generate doar pentru anumiti utilizatori. Desigur, configuratia eronata de caching nu ar fi intrat in efect in primul rand daca anumiti indivizi nu decideau as bombardeze Steam cu atacuri DDOS.

Persoanele afectate sunt in curs de a fi identificat si vor fi instiintate. Partea buna este ca nu se puteau lua actiuni pe conturile compromise, iar datele bancare erau ascunse, dar tot se puteau vedea lucruri precum adresa de livrare.

[Valve]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close