MORE

Ce a anuntat Apple la WWDC 2015!

Apple a dezvaluit OS X 10.11 El Capitan la WWDC 2015, pe langa acualizarile pentru iOS si Watch. Craig Federighi a fost nerabdator sa anunte si rata de adoptie a lui OS 10.10, care se afla in acest moment pe 55% dintre sistemele PC Apple. Acesta a mai anuntat si lansarea unui nou API video,  care va inlocui OpenGL. Noul API se numeste Metal si ofera o o serie de imbunatatit: lansarea mai rapida a aplicatiilor cu 1.4x, 40% eficienta mai mare in randare, 8x imbunatatirea performantelor in After Effects si de 10x mai multe draw calls. Apple a spus ca jocurile vor rula de doua ori mai bine decat pe Windows. Pe langa alte imbunattiri se afla si Window Snap, adica control al ferestrelor… ca in Windows. Varinta Public Beta va fi disponibila din Iulie, iar in toamna va fi lansata o versiune finala.

iOS 9 a primit o  aplicatie Photo imbunatatita, harti imbunatatite, Siri este acum… mai inteligenta, iar sistemul de operare va ocupa doar 1.8GB (asta e o veste tare buna!) in loc de 4.6GB cat ocupa 8.1. Watch suporta acum aplicatii native si incepe sa devina independent de telefon (alta veste buna).

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button