GamingPC&Consoles

CDPR a întrecut Ubisoft și a devenit cel mai mare publisher din Europa

Când te uiți la o companie precum Ubisoft, ai putea fi păcălit rapid de aparențe. Până la urmă vorbim despre același publisher care ne-a adus francize precum Assassin’s Creed sau Far Cry. Dar chiar și giganții mai cad, iar în ultimii ani poziția de lider pe piața europeană a fost amenințată de CDPR. Acum, în prima jumătate a lui 2023, s-a întâmplat și inevitabilul: CD Projekt a devenit cel mai mare publisher din Europa, întrecându-și competitorul francez.

Deși comparate, cele două companii par din lumi cu totul diferite, în realitate CDPR are o cotă de piață de 3.5 miliarde de dolari, în timp ce Ubisoft a scăzut la „numai3 miliarde. În acest fel, părintele lui Cyberpunk 2077 reușește să ocupe o poziție atât de importantă deși nu mai are în portofoliu decât o singură franciză: The Witcher. Dar la ce succes a înregistrat trilogia lui Geralt, n-ar trebui să ne mire.

The Witcher 3

Ubisoft a cam rămas în urmă în ultima vreme și chiar dacă au fost ok, ultimele lor lansări nu au prins atât de bine la public. Nici măcar nu trebuie să mă uit pe niște statistici ca să îmi dau seama că lumea s-a cam săturat de Assassin’s Creed și Far Cry. În grupul meu de prieteni nu prea mai e hype pe jocurile astea, la fel cum nici pe net nu mai văd mare agitație. Dar cu jocuri precum XDefiant și adaptări în lumea jocurilor pentru Avatar și Star Wars, pare că publisherul francez nu renunță.

O altă posibilitate ar fi vânzarea. Microsoft și Sony sunt într-un conflict deschis, iar fiecare dintre cele două companii s-a apucat de cumpărături. Nu m-ar mira deloc ca într-un viitor nu prea îndepărtat, cineva precum Sony să facă o ofertă de nerefuzat și să pună mâna pe Ubisoft… sau cine știe, poate chiar pe polonezii de la CDPR, deși ăștia din urmă par că mai au de crescut până să se gândească la vândut.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button