PC&Consoles

CD Projekt valorează acum 2 miliarde de dolari

CD Projekt nu doar că aniversează în acest moment un deceniu de când au lansat seria The Witcher, dar anunță că a avut parte de un succes considerabil în ultima perioadă.

Suficient încât valoarea companiei pe piața bursieră să crească la mai bine de 2 miliarde de dolari, o dublare față de unde era cu un an de zile în urmă. Motivul pentru acest succes este, desigur, The Witcher 3 și cele două expansion-uri ale sale, Blood and Wine și Hearts of Stone.

Având în vedere succesul companiei poloneze, te face să te întrebi cum de nu a reușit nimeni până acum să pună la punct un studiou autohton care să facă un RPG bazat pe aventurile lui Prâslea cel Voinici, sau Harap Alb și să cucerească lumea cu el. Și înainte să spuneți că CD Projekt a reușit să ajungă până aici fiindcă aveau bani și foarte multe resurse, studioul era la origini format din doi oameni care vindeau jocuri piratate, ce apoi a început să le importe legal, să le traducă și foarte stângaci să învețe cum să facă jocuri, dintre care primul a fost lansat abia în 2007.

Desigur, o parte din succesul companiei vine și de la faptul că CD Projekt deține și GOG, dar serviciul de distribuție digitală tot nu face într-un an vânzări cât Steam într-o săptămână. Așa că succesul este în mare parte datorat seriei The Witcher.

[Gamasutra ]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button