GamingPC&ConsolesTech&IT

CD Projekt este a doua cea mai valoroasă companie de jocuri europeană

Ce repede a crescut

Cu zece ani în urmă, CD Projekt era acea companie care a lansat jocul ăla de nișă bazat pe niște cărți din Polonia despre care nu a mai auzit nimeni. Iar acum a devenit a doua cea mai mare și mai valoroasă companie de jocuri europeană. (Rockstar North e deținut de Take 2, o companie americană, dacă vă întrebați)

CD Projekt este evaluat în acest moment la o valoare de 8 miliarde de dolari, fiind întrecut doar de o singură altă companie Europeană, Ubisoft… și nu tocmai cu foarte, foarte mult. Bine, un miliard este mult, dar considerând diferențele dintre cele două companii, și cât de multe jocuri lansează Ubisoft, faptul că CD Projekt a reușit să ajungă aici predominant pe baza lui The Witcher 3 este impresionant.

Nu pot decât să mă întreb ce s-ar fi întâmplat pe meleagurile noastre dacă în urmă cu vreo 20 de ani anumite proiecte ar fi fost terminate, și nu le-ar fi fost retrasă finanțarea pentru că anumite părți nu considerau că toată „chestia asta cu jocuri video” are un viitor. Eh, măcar ne îndreptăm și noi acum, încetul cu încetul, spre un viitor în care vom avea o industrie jocuri autohtonă, nu doar studiouri ce se ocupă cu outsourcing, ramuri de testare pentru companii din străinătate… sau… mai știți mașinile care urcau pe munte cu spatele în Wildlands?

CD Projekt cu siguranță va deveni și mai valoros spre sfârșitul anului, când va fi lansat Cyberpunk 2077. De asemenea, acum că The Witcher 3 a generat mai bine de 50 de milioane de dolari pe Steam, capătă și mai mulți bani din fiecare vânzare a jocului pe acestă platformă. Iar de pe GOG studioul capătă 100% din vânzări, din moment ce este magazinul lor.

[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button