GamingPC&ConsolesTech&IT

CD Projekt a dat mai mulți bani creatorului seriei The Witcher

Cu epoci nenumărate în urmă, când CD Projekt era un studiou neimportant, chiar și înainte să vină pentru prima dată la E3, când standul său era practic o masă ascunsă în standul Bioware, compania a încercat să cumpere drepturile de adaptare pentru seria The Witcher de la creatorul său, Andrej Sapkowski.

Atunci, Sapkowski a primit oferta de a i se acorda un procent din vânzările jocului, poate chiar a seriei dacă primul titlu nu va falimenta studioul. Crezând că nu va avea nici un viitor, Sapkowski a decis să opteze pentru o plată directă și fixă. Seria, după cum știți, s-a vândut foarte bine. Inițial, CD Projekt i-a făcut din nou oferta lui Sapkowsky de a îi plăti mai mulți bani, dar acesta a refuzat din nou, fiind atunci în perioada sa de „poate dacă mă prefac că jocul nu există, o să dispară”. Dar după The Witcher 3, părea destul de clar că jocurile există, așa că a dat în judecată CD Projekt, cerând suma de 16.1 milioane de dolari.

CD Projekt a spus nu.

Dar pentru a preveni trânte prin tribunale, cele două părți au ajuns la un acord. CD Projekt va plăti o anumită sumă lui Sapkowski pentru ca autorul să fie mulțumit și pentru a păstra relații amiabile cu el pe viitor. Suma exactă nu a fost dezvăluită, dar este departe de a fi cea de 16.1 milioane de dolari cerută inițial.

[Game Informer]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button