PC&Consoles

CCP Games renunță la realizarea de jocuri VR, 2 studiouri sunt închise

Site-ul islandez de afaceri mbl.is a anunțat recent că producătorul de jocuri CCP Games, cunoscut cel mai mult pentru EVE Online, planifică să-și închidă două sucursale și să renunțe complet la dezvoltarea de jocuri VR.

Această mișcare a afectat peste 100 angajați din toată lumea, sediul din Atlanta din Statele Unite fiind închis, iar cel din Newcastle din Marea Britanie fiind scos la vânzare. Studioul din Newcastle era responsabil pentru EVE: Valkyrie, care a fost oferit la pachet cu Oculus Rift la lansarea acestuia, iar de atunci a mai fost portat și pe PlayStation VR, și ca joc non-VR pentru PC.

Ca urmare, CCP se retrage din domeniul VR pentru moment, concentrându-se în schimb pe PC și mobile. Studioul a investit 30 milioane dolari pentru partea de VR în 2015, iar directorul general Hilmar Pétursson a declarat în martie anul acesta că abia recent compania și-a recuperat investiția făcută. Deși au avut un succes moderat cu Valkyrie, Gunjack și, mai nou, cu Sparc, CCP a recunoscut că oportunitățile în VR ca platformă pentru următorii câțiva ani sunt limitate.

Deși aproximativ 30 angajați ai studioului islandez au fost concediați, managerul comunității lui EVE Online a anunțat jucătorii că jocul nu a fost afectat de aceste concedieri:

În ceea ce privește EVE, este un fel de dulce amărăciune care ne pune într-o poziție mai solidă de înaintare, pe măsură ce ne concentrăm și mai tare pe EVE Online, pe serviciile și tehnologia și sprijinul din jurul său.
Echipa de dezvoltare EVE Online nu a fost afectată deloc de aceste schimbări și rămâne de aceeași mărime, care lucrează pentru aceleași obiective și caracteristici deja anunțate.
Încă avem planuri foarte mari pentru EVE Online, iar tot ceea ce am anunțat, plus altele, vor continua, deci nu ar trebui să existe îngrijorări din partea piloților noștri în acest sens.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button