MORE

Cati bani castiga Google din Android?

Dupa cum bine stiti, cu ceva in urma va informam ca Google va trece la un nou SDK pentru Java, pentru ca Oracle s-a suparat. Eh, ca urmare a procesului dintre cele doua companii, am aflat acum exact ce profit genereaza sistemul de operare Android pentru Google.

De cand a fost lansata prima varianta de Android si pana in acest moment, sistemul de operare a generat 31 de miliarde de dolari in venit din reclamele de pe Play Store si prezente in general in sistemul de operare. Desigur, aceasta suma nu reprezinta profit, pentru ca sunt costuri implicate in mentinerea si dezvoltarea unui sistem de operare menit sa functioneze pentru un numar foarte mare de dispozitive foarte diferite.

Si cat din asta a fost profit? 22 de miliarde de dolari. Sper ca stimatul cititor sa nu fi fost cu o ceasca sau cafea la gura in momentul in care a citit acel numar. Nu vreau sa fiu responsabil pentru monitoarele stricate ale cititorilor.

Google a castigat 22 de miliarde de dolari in profit. Informatiile acestea au fost obtinute de catre avocatii companiei Oracle din documente confidentiale si sunt reale, pentru ca Google a vrut sa fie scoase din notitele procesului.

Desigur, aceasta suma de 22 de miliarde a fost dobandita pe parcursul a aproape 10 ani de zile, dar tot este vorba de mai bine de 2 miliarde de dolari pe an.

Si cumva, abia cu Android 6, Google a decis sa ofere management de stocare coerent si abia acum au integrat un manager de fisiere ca standard. Ai crede ca ar depune ceva mai mult efort la dezvoltarea a ceva atat de profitabil.

[Engadget]
Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close