GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Câteva RPG-uri clasice vor fi lansate pentru prima dată pe console

De obicei, când discutăm despre portarea unor jocuri vechi pe o platformă pe care nu au mai vizitat-o până acum, vorbim despre cum nu știu ce joc de PS2, Xbox 360 sau de N64 a venit în sfârșit pe PC. Eh, astăzi se întâmplă în esență opusul.

Beamdog și Skybround Games anunță ceva oarecum neașteptat, portarea RPG-urilor clasice realizate în era lui Infinity Engine, precum și unul ce folosește Aurora Engine, pentru generația contemporană de console.

Asta înseamnă că Baldur’s Gate, Baldur’s Gate Siege of Dragonspear, Baldur’s Gate 2, Icewind Dale, Planescape Torment și Neverwinter Nights vor fi disponibile anul acesta pentru console. Anunțul nu a specificat exact care console, dar probabil va fi vorba de toate, poate și Switch. Chiar ar fi grozav pe Switch, din moment ce jocurile de acest tip ar fi destul de comod de jucat din mers, fiind deja adaptate pentru ecranul mic mulțumită portărilor de pe Android și iOS din anii trecuți.

Un absent notabil din listă este Icewind Dale 2, în mare parte pentru că nu mai există codul său sursă. A fost pierdut prin negura timpului. Absent este și Neverwinter Nights 2, care nu a fost încă remasterizat nici pe PC.

Mai multe detalii vor fi anunțate la PAX East, ce se va desfășura între 28 și 31 martie.

Important este că în sfârșit un segment din public care a fost crescut să creadă că RPG-urile Bioware din ultimul deceniu au povești bune vor avea standarde adevărate de comparație. Iar apoi, după Planescape, își vor da seama că au trăit o minciună atât de mult timp.

[Skybound]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button