MORE

Cateva functii „misto” de pe Android!

Android este un sistem de operare foarte diversificat, si fiecare producator aduce tot felul de functii pe propriile terminale, functii care nu se regasesc pe un Android stock. Am decis sa facem un mic top cu cateva astfel de capabilitati, care ni se par interesante.

Incarcare rapida

Una dintre cele mai simple dar utile functii aduse recent pe terminalele cu Android este incarcarea rapida; in cele mai multe cazuri bateria se poate incarca la 50% in doar 30 min. Aceasta solutie este una extrem de utila mai ales daca bateria este pe terminate si trebuie sa plecati de urgenta la drum. Trebuie sa mai aveti rabdare (si timp) doar… 30 de minute!

Infrarosu

Era transferului de date prin infrarosu a apus de mult, iar in ziua de astazi acesta a mai ramas doar in telecomenzi. De ceva vreme producatorii de telefone au inceput sa integreze acesti senzori pentru a putea folosi telefonul… pe post de telecomanda, pentru ca nu sunt multe televizoare care suporta control prin WiFi sau Bluetooth. In programul cu functie de telecomanda puteti asocia o multime de dispozitive, si mai puteti… arunca la gunoi telecomanda universala!

Knock to Unlock

Un lucru care era greu de conceput in trecut a devenit realitate de ceva vreme: acum utilizatorul poate interactiona cu telefonul chiar daca acesta are ecranul inchis. Functia Knock to Unlock permite deblocarea telefonului prin doar doua atingeri repetate ale ecranului touch. De asemenea, aceeasi functie este folosita si pentru blocarea ecranului. Folosind Knock Code puteti sa va setati un anumit ritm si numar de atingeri pentru a debloca telefonul, in locul folosirii unui pin sau pattern.

Smart Lock

Functia Smart Lock este disponibila incepand cu Andoid 5.0. Aceasta functie blocheaza sau deblocheaza telefonul tinand cont de locatia in care va aflati, asadar nu mai trebuie sa va „obositi” si sa folositi PIN-ul de fiecare data cand sunteti acasa. Functia se activeaza din Settings> Security> Smart lock.

Si acestea sunt departe de a fi singurele functii „misto” din Android. Vom actualiza acesta „lista” pe masura ce ne mai vin idei. Nici contributia voastra nu ar fi de prisos 🙂

Articole asemanatoare

Back to top button