MORE

Câteva detalii posibile despre chipset-urile platformei AMD AM4

Platforma AM4 practic a fost deja lansată, producătorii de sisteme având acum acces la chipset-urile și procesoarele necesare pentru a produce plăci de bază, laptop-uri și PC-uri complete cu această tehnologie.

Ca urmare, a venit momentul să mai aflăm câteva mici detalii despre ce au de oferit chipset-urile acestei platforme. Conform veștilor care zburdă acum răzlețe pe internet, chipset-ul de top folosit pentru plăcile de bază cu socket AM4, X370, ar urma să suporte până la 32 de conexiuni PCI-Express 3.0, sub forma a două sloturi PCI-E 3 de 16X. Asta ar plasa platforma ceva mai sus de actualul Z170, care suportă doar 20 de conexiuni, dar sub seria extremă Intel, care ajunge până la 40. Desigur, la câte veți avea acces depinde în cele din urmă de procesorul cu care va fi echipată placa de bază.

Chipset-ul X370 ar urma să aibă și suport pentru overclock, o funcție care va fi regăsită și la B350 pe care îl veți găsi pe platforma dedicată segmentului mainstream.

Informații oficiale și clare ar trebui să fie disponibile spre sfârșitul anului, când AMD va oferi mai multe detalii despre procesoarele din seria Zen dedicate desktop-ului și de ce va fi în stare fiecare chipset pentru plăcile de bază.

[Guru 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button