MORE

Cateva conturi de Twitter ISIS provin de la IP-uri guvernamentale britanice

Un incident amuzant s-a petrecut recent in Marea Britanie, care implica hackeri, ISIS, guvernul si IP-uri dubioase.

Un grup de indivizi care isi spun VandaSec au cotrobait prin cateva conturi de Twitter care sustin ISIS pentru a-si da seama care sunt originile lor, iar ce au descoperit i-a surprins. IP-urile de pe care s-au postat pe Twitter mesaje de suport pentru ISIS erau inregistrate la guvernul Marii Britanii.

Mai exact, la Departamentul de Munca si Pensii, a carui sediu este fix in Londra. Asta a ridicat foarte, foarte multe intrebari, cum ar fi „De ce guvernul sustine ISIS?” sau „De ce MI5 nu stia de asta?” si „Poate erau conturi de Twitter capcana?”. Dar raspunsul nu este cel la care v-ati astepta.

Dupa ce a negat initial ca detine acele IP-uri, guvernul si-a actualizat declaratia, spunand ca acele IP-uri au fost in proprietatea departamentului cu pricina, dar ca au fost vandute.

Cu adevarat, asta s-a intamplat, IP-urile au fost vandute catre o firma de telecomunicatii din Arabia Saudita, de acolo fiind redistribuite oricui dorea un IP de origine britanica, care inca mai aparea inregistrat in UK.

Astfel, misterul este rezolvat. IP-urile nu apartin unor teroristi din guvern, doar au fost vandute unor teroristi de guvern.

[Unilad]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button