MORE

Cat te costa adaugarea unui GPU la un laptop

Cu o saptamana in urma, AMD anunta o colaborare cu Intel pentru dezvoltarea unei tehnologii standardizate pentru adaugarea unui GPU la un laptop, prin intermediul unui conector Thunderbolt. Acea tehnologie se numea XConnect, iar primul din dispozitivele care o va folosi a fost dezvaluit, Razer Core GPU dock.

Cu anuntul acestei piese de echipament, care va oferi in sfarsit unui laptop potentialul de a rula jocuri asa cum se cuvine, a venit si un mic impediment… pretul sau.

Razer_Core_V1

Dock-ul este disponibil la pretul de 500 de dolari, sau 400 de dolari daca este cumparat la pachet cu anumite modele de laptop-uri Razer. Tot este destul de mult, avand in vedere ca va mai trebui apoi sa cumparati si o placa video care sa fie folosita in acest sistem. Una cu racire pe aer, Fury X nefiind suportat, si nici placile video mai ridicol de late, ca Titan Z.

Pe langa conectivitate Thunderbolt, Razer Core GPU Dock vine cu o sursa de 500W pentru placa video, 4 porturi USB 3.0, un port USB Type C si chiar un port de Ethernet. Necesitand o alimentare externa inseamna ca nu este tocmai chiar atat de portabil, asa ca sa nu va treaca prin cap ca il puteti tine in geanta, pe tren, si sa va jucati ceva pe laptop in detaliu de desktop pe drum.Razer Core

Aproape ca te face sa te intrebi de ce s-ar deranja cineva sa mai cumpere asa ceva, din moment ce ar putea lua direct un PC compact, care sa aiba componente similare si intr-un final sa coste mult mai putin.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button