Tech&IT

CAT S61 Review – Cameră termică, unelte avansate de masurare și rezistenta extrema!

Cunoscuți în general pentru buldozerele galbene și camioanele de mare tonaj, Caterpillar nu sunt un străini nici în industria telefoanelor inteligente. La Mobile World Congress din acest an, compania a anunțat varianta nouă și îmbunătățită a lui S60 din 2016, modelul CAT S61, primul smartphone care va include o cameră termică. Producătorul a actualizat și hardware-ul intern, dar și camera foto FLIR cu imagine termică.

CAT S61 are o camera foto termică ce prezintă un contrast mai mare al imaginii și un interval de temperatură mai mare, care variază între -20 și 400 de grade Celsius. De asemenea, S61 captează imagini HD din camera de pe spate pentru a îmbunătăți imaginile termice, un progres față de imaginile VGA de 640 x 480 ale lui S60.

De asemenea, CAT S61 poate fi folosit și pentru diagnosticarea echipamentelor electronice sau a unei conducte neetanșe în timp real, deși probabil cineva ar putea folosi această funcție și în combinație Facebook Live, fără vreun motiv anume.

Telefonul include și un laser care măsoară distanțele de până la 33 de metri și un compusii organici volatili (Volatile Organic Compound – VOC), avand un senzor care poate detecta calitatea aerului la fiecare 30 de secunde.

Cu un astfel de hardware, este ușor să uiți că S61 este un smartphone. Telefonul este dotat cu un display FHD de 5,2 inch, care funcționează cu mănuși sau mâini ude, cameră pe spate de 16 MP, procesor Snapdragon 630, memorie RAM de 4 GB, spațiu de stocare de 64 GB, extensibil prin slotul pentru card microSD și o baterie de 4.500 mAh.

Impresionant, CAT S61 va veni cu Android Oreo preinstalat. Caterpillar a promis un upgrade la Android P, deși compania nu a menționat când va veni această actualizare.

Ca și în cazul celorlalte telefoane robuste ale companiei, CAT S61 este clasificat IP68 pentru rezistența la praf și apă. Rating-ul permite telefonului să supraviețuiască în aproape 10 metri de apă timp de până la o oră. Cadrul din aluminiu îndeplinește și standardul MIL Spec 810G, permițând lui CAT S61 să supraviețuiască căderilor de la aproape 2 metri.

Prețul de 899 de euro poate suprinde multe persoane, deoarece se află pe același teritoriu ca Pixel 2 XL sau iPhone X. Acestea fiind spuse, caracteristicile tehnice ale telefonului sunt destinate unui anume segment de utilizatori, care s-ar putea totuși să fie mulțumit cu acest preț.

S61 va fi disponibil comercial cândva în al doilea trimestru fiscal al lui 2018.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button