Tech&IT

CAT S60 este primul telefon din lume cu camera termala

Noul CAT S60 al celor de la Caterpillar este un telefon foarte special care poate fi folosit cu usurita ca si scula profesionala. CAT S60 integreaza pe langa o camera normala si una termala.

cat s60 2

Camera poate masura temperatura obiectelor aflate la o distanta cuprinsa intre 15cm si 30cm, chiar si prin fum. Telefonul poate fi foarte util unui pompier care intra intr-o cladire plina cu fum, acesta putand folosi camera telefonului pentru a descoperi victime. Camera este construita de Flir si afiseaza o imagine cu o rezolutie de 640 x 480 pixeli.

cat s60 1

Ecranul telefonului este protejat de o sticla Gorilla Glass 4 care are o grosime de 1mm, ca si comparatie restul telefoanelor de pe piata echipate cu Gorilla Glass 4 au grosimea sticlei de 0.4mm. Bateria lui CAT S60 are o capacitate de 3800mAh care ar trebui sa tina peste o zi de utilizare iar difuzorul are 105dB. Ecranul are o diagonala de 4.7 inch cu rezolutie 720p, procesorul este un Snapdragon 617 cu 3GB RAM si 32GB pentru stocare. Sistemul de operare este Android 6.0.

CAT S60 va fi lansat oficial la MWC 2016 la pretul de 650 euro.

cat s60 3

[catphones]

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button