Telefoane

CAT S41 – Și telefonul… rezistă!

CAT S41 are aproape toate atuurile unui smartphone modern, dar vine cu un avantaj major – este extrem de rezistent! Din acest motiv, este preferat de cei care lucrează în medii în care telefonul reprezintă, practic, o adevărată unealtă – pe șantiere, în zone periculoase, în spații de construcții etc.

Deși nu este echipat cu senzorul termic FLIR, pe care l-am apreciat foarte mult la modelul Cat S60, S41 reușește să câștige totuși un loc fruntaș în topul celor mai bune telefoane robuste existente în prezent pe piață.

Design

CAT S41 păstrează același design țeapăn dar funcțional cu care ne-au obișnuit cei de la CAT. În cazul acestor telefoane, producătorul privește lucrurile cât se poate de practic și pune accent mai degrabă pe durabilitate și mai puțin pe confort la atingere sau pe aspectul vizual.
Prin urmare, nu este un telefon pentru fashioniști, cu care să defilezi pe la diverse evenimente sofisticate, însă design-ul se încadrează în toate cerințele unui telefon modern ultrazesistent. CAT S41 dispune de un șasiu întărit cu kevlar, iar partea frontală a telefonului este din sticla Gorilla Glass 5. Vă dorim succes în a găsi un telefon mai rezistent decât ăsta!

 

De fapt mai toate telefoanele CAT sunt capabile să supraviețuiască în urma căderilor accidentale și a aventurilor la temperaturi sub zero-grade sau in mediul subacvatic.

Producătorul susține că S41, care are certificat IP68, supraviețuiește fără probleme în urma căderii de la înălțimi de până la 1,8 metri, rezistă la temperaturi între -25 °C și 50 °C și nu se îneacă după submersiuni prelungite în ape adânci de până la doi metri. Așa că, dacă îl scăpați în piscină, nu va trebui sa-l resuscitați!

Ce mai este foarte practic la acest telefon, sunt butoanele de pe partea frontală care permit utilizarea telefonului cu mănuși în mână. Modurile „mănușă” și „acvatic” sunt de un real ajutor pentru instalatori, constructori și pentru toți cei care folosesc frecvent telefonul cu mâinile ude sau cu mănuși de lucru. Modul acvatic este activat din meniul de comenzi rapide al sistemului de operare și deschide automat camera foto. Astfel, se pot face fotografii sau video-uri utilizând tastele fizice ale telefonului, ceea ce este excelent pentru persoanele care folosesc telefonul pentru a detecta, de exemplu, sursa unei scurgeri de apă.

Butonul programabil se regăsește și pe acest model, pe muchia stângă a telefonului și poate fi setat pentru a activa o varietate de sarcini diferite, de la pornirea lanternei până la lansarea anumitor aplicații. Acest buton, deși nu este unicat în industrie, este foarte util pentru majoritatea entuziaștilor în materie de customizare.

Display

Calitatea ecranului este… invers proporțională cu durabilitatea lui – suntem puțin răutăcioși, dar e firesc să se facă unele compromisuri la imagine în favoarea rezistenței, având în vedere că producătorul a poziționat clar telefoanele CAT pe acest segment. Prin urmare, deși CAT S41 are în fișa tehnică un ecran „super bright” de 5 inch, FHD, TFT, acesta este mai degrabă unul șters cel putin prin comparație cu smartphone-urile clasice.

În mod normal, având rezoluție FHD, luminozitatea și culorile ar trebui să fie fără cusur; cu toate acestea, culorile sunt puțin cam reci, iar albul un fel de „curat – murdar”. Dar acestea sunt detalii care contează mai puțin atunci când ecranul este unul super-robust.

Software

Spre deosebire de alți producători, CAT a ales să facă doar modificări minore la interfața stoc de Android și a menținut aplicațiile și bloatware-ul la un nivel minim. În afara unor adăugări minore, cum ar fi modul acvatic în meniul de comenzi rapide al sistemului de operare, interfața este Android stoc.

CAT S41 permite instalarea unui pachet de aplicații utile pentru pasionații și profesioniștii din construcții și bricolaj, cum era și firesc pentru consumatorii țintă. Serviciile care au beneficiat de îmbunătățire sunt Alerta de localizare SOS a telefonului și Toolbox marketplace. Alerta de localizare este extrem de utilă pentru că vă permite să trimiteți rapid mesaje SOS cu locația în care sunteți sau să verificați unde sunt membrii echipei atunci când lucrați în zone periculoase. Pe de altă parte, Toolbox marketplace include aplicații specifice industriei de construcții și agricultură, domeniilor de interes precum sport și „muncă grea”.

SPECIFICAȚII:
Procesor: MediaTek P20 octa-core 2.3 Ghz
Afișaj: rezoluție de 5 inch 1920x1080 pixeli, Gorilla Glass 5
Sistem de operare: Android 7.1 Nougat
RAM: 3 GB
Capacitate de stocare: 32 GB intern cu slot pentru card microSD
Camere foto: 13 megapixeli cu focalizare automată pentru detectarea fazelor. Cameră frontală de 8 megapixeli.
Acumulator: 5000 mAh cu încărcare rapidă a pompei Express 2.0 cu adaptorul inclus
Rezistența la apă: rezistent la șoc și cădere IP68 și MIL-STD 810G
Conectivitate wireless: radio FM, 802.11 b / g / n WiFi, NFC, Bluetooth 4.1
Dimensiuni: 151,9 x 74,9 x 12,7 mm și 218 grame

Bateria ține aproape două zile, ceea ce este esențial atunci când vă aventurați la drum lung și anevoios. În același timp, este și power bank, așa că puteți da curent și colegilor de echipă Ș) 

Per total, telefonul va fi o „sculă” de bază pentru publicul țintă al celor de la CAT – modern, rapid pentru ceea ce este nevoie să facă, ultra-robust și foarte util în situații limită.

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button