Telefoane

CAT S41 REVIEW – Destept, dar mai ales extrem de rezistent!

CAT sunt cunoscuti in toata lumea pentru utilajele de constructii, dar sub acest brand si-au facut aparitia si imbracaminte sau incaltaminte rezistenta la praf, apa, caldura excesiva si impact.

Varianta video a review-ului aici!

CAT s-au gandit ca muncitorii de pe santiere au nevoie de comunicatii, prin urmare au introdus pe piata o serie de telefoane de succes, precum CAT B25, un  telefon simplu, cu taste, extrem de rezistent, motiv pentru care la testare am trecut cu masina peste el sau l-am aruncat de la etaj. Pentru cei care au nevoie de ceva mai multa comunicare, CAT au introdus in  portofoliu si smartphone-uri. Anul aceasta doua dintre ele au primit un upgrade major, S30 fiind inlocuit de S31, iar S40 a fost inlocuit de S41.

Pentru inceput vom testa CAT S41. Acesta este un telefon echilibrat ca raport pret/performanta, el avand un pret pana in 2000LEI, bani in care ne ofera un procesor cu opt nuclee, 3GB RAM si 32GB pentru stocare si nu in ultimul rand o carcasa cu rezistenta sporita la interperii. Designul este unul rugged, asadar nu va asteptati la un telefon de 5mm de fite. CAT S41 are o grosime de 7.5mm, iar carcasa este realizata din plastic dur, metal si cauciuc. Colturile carcasei sunt drepte, fapt care ajuta la cazaturi, el fiind foarte rezistent la impact de la o inaltime de 1.8m direct pe beton. Sub apa, acesta rezista pana la o adancime de 2m timp de 60 min, fiind certificat IP68. Standardul militar 810G ne garanteaza faptul ca acesta va rezista la sare, praf, umiditate, ploaie, vibratii, radiatii solare si socuri termice. Pe langa atatea standarde de rezistenta, sa vedem ce stie sa faca din punct de vedere al performantelor.

Telefonul are un procesor octa-core MediaTek Helio P20, care a obtinut peste 54.858 de puncte in Antutu. Alaturi de acest procesor avem 3GB RAM, memorie suficienta pentru a desfasura orice activitate pe acest telefon; am deschis peste zece aplicatii, iar telefonul se misca impecabil. Am incercat jocuri precum NFS No Limits, in timp ce aveam o multime de aplicatii deschise in fundal, printre care si Super Mario Run, iar terminalul a mers fara lag, am si comutat intre jocuri fara probleme. Ecranul afiseaza imaginea curat si clar, datorita panoului de 5 inch cu rezolutie full hd, dar totusi ar mai fi putin de lucrat la luminozitate, aceasta fiind putin redusa fata de alte telefoane. Protectia ecranului este garantata de o sticla Gorilla Glass 5, care vine din fabrica cu o folie de protectie. Sistemul de operare este Android 7 cu toate actualizarile si speram ca pe viitor sa primeasca si Android 8.0.

Camera de pe spate are rezolutie de 13MP, iar imaginile arata bine. Softul camerei este simplu si la obiect, fara zeci de setari si submeniuri. Avem setare pentru HDR, flash, buton de comutare intre camere, cel de setari, si declansatorul. Cu un simplu swipe putem comuta intre Picture si Video. Ca moduri de fotografiere avem Auto, Picture in Picture si Panorama. In modul Video, telefonul poate filma la rezolutie Full HD. Cand sunteti in acest mod, aveti optiunea de a aplica filtre peste imagine, iar cel Cinema este cel mai interesat avand tenta aceea Hollywood, de Orange si Teal, facand imaginea mai aspectuasa si interesanta.

Conectivitatea este compusa din WiFi pe 2.4 si 5GHz, GPS cu suport pentru A-GPS, GLONASS  si BDS, radio FM, Bluetooth 4.1 si o mufa microUSB 2.0. Ne asteptam ca la urmatoarea generatie de telefoane sa fie utilizata mufa USB Type C, deoarece aceasta este de viitor. Bateria este gigantica, cu o capacitate de 5000mAh; tine si doua zile de utilizare!

In plus, pe langa autonimia mare, in pachet regasim un cablu prin care putem transforma telefonul in powerbank, asadar daca sunteti plecati si unul din prieteni ramane fara baterie la telefon ii puteti oferi o mana de ajutor. La o baterie asa de mare aveam nevoie si de un timp de incarcare rapid, iar CAT S41 vine echipat cu Pump Express 2.0, mai pe scurt Quick Charge, dar dezvoltat de catre MediaTek. Pe partea frontala jos regasim trei butoane fizice, astfel avem mai mult loc pe ecran. Butonul pentru power si cele de volum sunt amplasate in partea dreapta, iar in partea stanga regasim un buton de culoare portocalie care poate fi personalizat cu functia Push To Talk sau sa deschida diverse aplicatii la o apasare lunga si o apasare scurta.

Deasupra acestui buton avem sloturile pentru SIM si cardul microSD. In partea superioara regasim mufa pentru casti, iar in cea inferioara avem mufa microUSB pentru incarcare si difuzorul. La capitolul sunet sta mai bine decat ne asteptam, desi difuzorul este acoperit cu o plasa deasa care nu permite trecerea apei. Acesta se aude foarte tare si clar, in comparatie cu alte telefoane rezistente la apa. Am bagat telefonul in apa, l-am scapat pe jos si nu are nici macar urma de damage. Asadar S41 este un telefon foarte rezistent, care beneficieaza de o baterie de capacitate mare si performante foarte bune, prin urmare cu siguranta va rezista si in timp, nefiind nevoie sa-l schimbi dupa un an-doi de utilizare.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button