Tech&ITPCTECH

Cât o să coste RTX 3090 Ti în Europa?

Zilele trecute vorbeam despre cum NVIDIA a uitat să mai lanseze RTX 3090 Ti, deși placa trebuia să-și facă apariția încă de la finalul lunii trecute. Și nici nu am apucat bine să facem puțin haz de necaz, că au și început plăcile să își facă apariția. Iar astăzi aflăm și câți rinic… pardon, câți euro va costa o astfel de placă în Europa.

În acest moment, cea mai ieftină distribuție căreia îi știm prețul este ASUS TUF GeForce RTX 3090 Ti care se vinde cu 4,332.11€ la un magazin din Estonia. Următoarea este varianta cu overclock din fabrică, al cărui preț este de 4,413.85€. În capătul listei regăsim, desigur, distribuția ROG STRIX care îl va costa pe (ne)fericitul cumpărător nu mai puțin de 4,577.40€. Partea cea mai interesantă este că prețurile plăcilor ASUS sunt mici în comparație cu ce am mai văzut zilele trecute, când primele 3090 Ti-uri și-au făcut apariția la nu mai puțin de 5.500$.

Specificațiile încă rămân sub semnul întrebării în acest moment, dar se pare că NVIDIA a dotat RTX 3090 Ti cu un nucleu GA102 care funcționează la putere maximă și module de memorie GDDR6X mai puternice decât cele de pe placa non-Ti. Iar cum producătorul nu ne-a comunicat niciun preț oficial, ori cine știe ce informații despre placă, putem să privim prețurile astea ca fiind pur și simplu relevante.

În fine, cât costă toată distracția în bani românești? Păi, ținând cont de faptul că Estonia are cam aceleași taxe ca și România, vorbim despre prețuri care încep de la 21.425 RON. Ori în bani și mai românești, un BMW E90 cu care s-a dus o bătrânică la magazin.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button