Telefoane

Cât de ușor de reparat este Galaxy Note 8?

Acum că Galaxy Note 8 se îndreaptă către magazinele din toată lumea, și am aflat cât de rezistent este noul produs al celor de la Samsung, mai rămâne încă o întrebare. Cât de ușor este de reparat?

Răspunsul vine, ca de obicei, de la iFixit. Pe acest site găsiți acum o prezentare detaliată a procesului prin care telefonul poate să fie desfăcut și reasamblat pe cât de bine se poate. Iar scorul pe care l-a primit Galaxy Note 8 a fost 4. Nu este mult, dar este mai bun decât acel 1 primit de Essential acum o săptămână, sau acel laptop Surface care putea fi doar distrus, nu și desfăcut.

Motivele principale pentru care telefonul a primit doar nota 4 sunt reprezentate de cantitatea mare de lipici folosită pentru îmbinarea componentelor și a carcasei, alături de fragilitatea sticlei ce trebuie demontată indiferent dacă vrei să schimbi bateria, sau vrei s schimbi ecranul. De asemenea, cablul de la senzorul de amprentă poate fi cu ușurință tăiat în momentul îndepărtării adezivului.

Partea bună este că majoritatea componentelor care pot fi uzate cu ușurință, precum portul USB sau jack-ul audio, pot fi scoase fără problemă, nefiind sudate de placa de bază.

Nu este tocmai ideal, dar este departe de a fi imposibil de reparat, iar majoritatea componentelor pot fi scoase intacte, cu suficient efort. Modelul Samsung Galaxy S8 a primit același scor, fiind construit cam în același fel.

[iFixit]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button