Știri ITTECHTelefoane

Cât de rezistent este noul iPhone XS?

Luna aceasta Apple a prezentat lumii o nouă serie de telefoane mobile. iPhone XS, iPhone XS Max și iPhone XR au minunat inițial publicul prin adăugarea de funcții noi și neașteptate, precum rezistența la lichide și praf în linie cu ce avea deja o mare parte din piață de ani de zile. S-a ivit totuși întrebarea: „Exact cât de rezistent poate fi noul iPhone?”.

Răspunsul vine din două locuri. Pe de o parte avem un test efectuat de canalul de Youtube JerryRigEverything.

În cadrul testului deja tradițional s-a verificat anduranța ecranului la abuz și a carcasei la îndoit. Telefonul nu se va îndoi, Apple a învățat de mult cum să împiedice asta. Este foarte rezistent și la flăcări. Însă sticla mult lăudată de Apple ca fiind cea mai rezistentă folosită până acum nu prea este tocmai ceva special. Are același nivel de rezistență la zgâriat ca orice alt telefon flagship de pe piață. Excepție este sticla de safir folosită pentru a proteja camerele. Aceasta se zgârie mult mai ușor decât sticla de safir. Practic, se zgârie la fel de ușor ca sticla normală.

În ceea ce privește anduranța la căzături, conform unui test făcut de SquareTrade Inc,  modelul Max este ceva mai rezistent ca modelul XS normal, dar ambele se vor face prăpăd dacă sunt scăpate pe ciment de la o înălțime de 1.5 metri. Atât fața cât și spatele telefonului vor fi făcute țăndări, necesitând o înlocuire foarte, foarte scumpă.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button