GamingPC&Consoles

Cât de puternic va fi PlayStation 5 Pro?

Discuțiile despre PlayStation 5 Pro s-au intensificat în ultima vreme, indicând că urmează să se întâmple ceva. Ne apropiem și de perioada din viața consolei în care ar cam trebui să primească un refresh. Dar cred că adevăratul breaking point pentru această agitație a fost și dezvăluirea celor de la Microsoft, care au discutat în timpul procesului FTC și despre viitoarele console PlayStation.

După această dezvăluire era clar, consolele există. Conform lui Tom Henderson, un leaker foarte credibil pe subiecte din gaming, Sony vor lansa noul PlayStation 5 Pro și o versiune Slim a consolei undeva în luna noiembrie 2024. Și acum că știm informațiile astea, oare cât de Pro va fi noua consolă, ce fel de hardware va avea? Și pare că deja avem răspunsuri pentru aceste întrebări. Vorbind despre noua consola, Kepler, un insider AMD ale cărui „zvonuri” s-au tot adeverit, susține că AMD va folosi procesul de fabricație TSMC N4P, deci noua consola nu folosește chip-uri pe 3nm.

Asta înseamnă că AMD ar putea folosi chip-uri asemănătoare cu noile AMD Ryzen 7040 pentru laptopuri. Se-aude că PlayStation 5 Pro va avea 60 Compute Units, adică putere de procesare aproape dublă față de cele 36 CUs de pe consola lansată în noiembrie 2020. Asta s-ar traduce în performanță mai mare în Ray Tracing, un „Performance Mode” la rezoluție 8K și desigur, stabilitate sporită la rezoluție 4K. Toate astea sună destul de bine și par să fie exact ce are nevoie o versiune Pro a lui PlayStation 5. Rămâne însă de văzut ce „informații” mai apar pe parcurs.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button