MORE

Cat de politicos este limbajul tau?

Oamenii care dezvolta aplicatii pe internet par sa aiba foarte multe preocupari ciudate. Una dintre ele, este a companiei Foxtype, care a dezvoltat o aplicatie care estimeaza cat de politicoase sunt cuvintele voastre.

Aplicata poate fi gasita prin accesarea acestui link:  https://labs.foxtype.com/politeness, in cazul in care vreti sa exprimentati cat de politicos crede algoritmul ca sunteti. Nu stie limba romana, stie doar engleza in acest moment, dar tot va puteti amuza.

FoxType Politeness analizeaza in detaliu cuvintele folosite intr-o fraza sau o propozitie, iar apoi estimeaza nivelul de politete. Cuvintele pozitive ofera un scor mai mare, in timp ce vulgaritatile, argoul si greselile gramaticale tind sa fie considerate a fi nepoliticoase. Considera pana si cuvinte precum „nu” sau „nu pot” ca fiind nepoliticoase. Asa ca ceva ca „Don’t shoot me.” este considerat destul de nepoliticos, cu un scor de 38%.

Desigur, algoritmul nu intelege cuvintele in sine, asa ca poti formula amenintari cu moartea foarte politicoase.

Politete

Cu putin noroc, nu va veni nimeni cu ideea de-a implementa acest algoritm pentru a verifica daca un mesaj pe care il scrii poate sau nu sa fie postat pe o retea de socializare. Nu spun ca Twitter ar putea implementa asta, dar tot da semne ca ar vrea sa implementeze ceva de genul.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button