Știri IT

Cat de mult se minte la E3?

Cu E3 la numai 5 luni distanta, probabil va intrebati ce fel de jocuri vom vedea acolo, in secvente de gameplay „jucate” in direct de dezvoltatori, pe scena, miscand in mod incoerent mainile pe un gamepad care cateodata nu pare a fi conectat la ceva.

Desigur, unii vor spune ca aceste demonstratii sunt mereu complet false si nu au nici un fel de legatura cu realitatea sau produsul final. Dar acei oameni, clar, sunt doar hateri, dupa cum ar spune Randy Pitchford.

Din fericire, la ani dupa ce au fost prezentate la E3, unele dintre ele se scurg pe internet si in mainile celor care decid sa vada cat de reale erau. Asta s-a intamplat cu demonstratia de la E3 din 2010 a lui Ghost Recon: Future Soldier. Un joc din franciza Tom Clancy, lansat in 2012, care n-a avut tocmai parte dea cea mai pozitiva receptie cu putinta, dar tot a fost considerat a fi chiar mai mult ca adecvat ca un joc.

Canalul de Youtube PtoPOnline a obtinut o varianta jucabila a demonstratiei din 2010 a lui Future Soldier si a realizat o prezentare detaliata a sa. In clipul de mai sus se poate vedea exact cat din ceea ce s-a putut vedea pe scena la E3 chiar era real si cat era in totalitate scriptat.

Raspunsul este oarecum previzibil, absolut totul era scriptat. Chiar daca jucatorul avea posibilitatea de a se misca dupa bunul plac, intregul nivel era doar o mascarada de animatii declansate automat, evenimente care se intamplau doar la un anumit moment si intr-o anumita ordine, cu AI aproape inexistent, nivele complet false si cam ce v-ati putea astepta sa vedeti de la demonstratia unui produs care la acea data inca nu exista.

Din fericire, situatia s-a mai imbunatatit de atunci, cel putin din cand in cand, demonstratia lui Assassin’s Creed 4 Black Flag fiind notabila pentru faptul ca era atat de autentica inca chiar erau observabile cateva bug-uri in ea. Un lucru de care publisherii de obicei fug, pentru ca a da impresia ca au un joc adevarat, aflat inca in dezvoltare, nu este la fel de preferabil ca a minti publicul.

[Youtube]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button