PC&Consoles

Cat de mult pirateaza romanii?

Daca ati fost vreodata curiosi sa aflati cum ne plasam in clasamentul de natiuni care pirateaza jocuri, am o statistica noua pentru voi, gratie jocului Punch Club.

Dezvoltatorul lui Punch Club, studioul Lazy Bear Games, a dezvaluit statisticile de piraterie si achizitie ale jocului in ziua lansarii. Ce e drept, era ziua lansarii variantei localizate in portugheza… asa ca poate ca nu este tocmai cea mai grozava statistica posibila. Totusi,  Romania se afla in clasamentul natiunilor cu cea mai notabila rata de piraterie.

Screen Shot 2016-03-21 at 1_17_29 PM

Din cate puteti vedea, Romania se afla pe locul 6 in ceea ce priveste pirateria acestui joc. In ziua lansarii au fost descarcate 1134 de exemplare. Mai pirati ca noi au fost cei din Ucraina si Turcia, la limita, iar cu mult mai pirati au fost cei din China si Rusia. Dar cand vine vorba de piraterie, Brazilia ne intrece de 10 ori.

In ceea ce priveste vanzarile jocului din prima zi, Romania nu sta complet groaznic. Suntem pe locul 7. Jocul a fost cumparat in mai multe exemplare pe la noi decat in Polonia si Ucraina. As fi zis ca s-a vandut mai bine si ca in China, dar cred ca si cartea mea s-a vandut mai bine in China ca Punch Club. In mod „surprinzator” a doua cea mai mare piata de desfacere a jocului a fost Brazilia, unde s-a vandut in 373 de exemplare, tocmai locul unde a fost piratat cel mai mult. Pe primul loc a fost Germania, cu 454 de exemplare.

Aceste cifre sunt doar pentru ziua lansarii. In total, se estimeaza ca au fost piratate peste 1.6 milioane de exemplare. Jocul nu este in vreun pericol sa provoace faliment pentru studioul care l-a creat. Dimpotriva, s-a vandut in mai bine de 300 de mii de exemplare.

[Gamasutra]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

3 comentarii

  1. Mai vorbim cand avem si noi salarii ca cei din Europa de Vest. (Precizez ca am cumparat si eu o gramada de jocuri, nu am doar piratat)

  2. Surprinzator de putin, trebuie sa recunoastem, desi la fel de rusinos. Ce-i drept ca nu avem salariile francezilor, ca sa raman in context pentru exemplu, dar optiunile de cumparare au devenit numeroase si chiar accesibile, nu numai pentru PC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button