MORE

Cat de mult costa fabricarea lui Galaxy S6 Edge

Te-ai intrebat cat de mult costa fabricarea lui Galaxy S6 Edge? Ei bine, se pare ca raspunsul este… „ridicol de mult”. Nu este nici un secret faptul ca fabricarea telefonului Galaxy S6 de la Samsung costa foarte mult, insa se pare ca exista si o foarte buna explicatie pentru acest fapt. IHS estimeaza ca pretul pentru asamblarea unui model de 64GB ar fi de 290$.

Acest model este mai scump nu doar fata de Galaxy S5 (256$ nou) dar si fata de iPhone 6 Plus de 128 GB (263$). Daca zvonurile sunt adevarate Samsung renunta la o avere pentru a face telefonul de fite accesibil. Ecranul pliabil AMOLED este de departe cea mai scumpa componenta a telefonului, cu un pret estimat la 85$, cu toate ca nu ne este ieftin nici cu procesorul Exynos 7 de 30$, memoria DDR4 de 3 GB de 27$ sau flash storage-ul de 25$.fabricarea lui Galaxy S6 Edge

Este insa greu de spus cat de exacta este aceasta factura in contextul in care Samsung isi fabrica singuri componentele si se prea poate sa faca rost de materialele necesare la un pret mult mai scazut. Si ca intotdeauna pretul asamblarii nu iti spune intreaga poveste. Cei 290$ nu includ licentele patentelor, dezvoltarea (development) sau celelalte cheltuieli necesare pentru a va aduce telefonul S6 Edge in buzunar. Cu toate acestea se pare ca Samsung este dispus sa isi sacrifice profitul doar ca sa o ia inaintea competitiei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button