Gaming

Cat de des se uita un jucator profesionist de fightere la personaj?

Te-ai intrebat cat de des se uita un jucator profesionist de fightere la personaj? Nici noi, pentru ca de cele mai multe ori publicul este atent la ceea ce se intampla pe ecran, nu la ceea ce face jucatorul profesionist de fightere. Functioneaza intr-o oarecare masura ca un numar de magie al lui David Blaine, atentia fiind in cu totul alta parte fata de ceea ce este important.

Pentru a raspunde la intrebare: aproape deloc! Devine instinct, jucatorul reactionand pe baza memoriei musculare si obisnuintei, la acel nivel totul fiind aproape mecanic. Cat de mecanic? Ei bine un site japonez 4Gamer a incercat sa raspunda la aceasta intrebare, folosind un PC la care a legat un SteelSeries Sentry Gaming Eye Tracker, care practic analizeaza cat de des se uita un jucator profesionist de fightere la personaj.

Astfel, jucatorul se concentraza pe orice altceva decat propiul personaj, sau adversar, punctul sau focal fiind intre cele doua personaje, profesionistul incercand sa controleze acel spatiu si sa analizeze daca adversarul urmeaza sau nu sa atace. Conform site-ului, meciul nu a fost ceva de amploare, dar demonstreaza faptul ca reactiile rapide ale jucatorilor profesionisti de fightere sunt bazate in mare parte pe un mecanism, in care puterea repetitiei si obisnuinta sunt atuurile cheie. 

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button