GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Cât de bine se poate vinde un joc pe Epic Games Store?

De când a fost lansat Epic Games Store s-a tot ivit o întrebare. Chiar dacă dezvoltatorii iau o cotă parte mai mare din prețul jocului, nu cumva vând mai nimic fiindcă EGS este nou apărut și foarte nepopular, conform internetului? Este o întrebare foarte importantă, pentru că pe asta se bazează toți dezvoltatorii atunci când decid de ce magazine să se folosească. Iar o decizie eronată poate duce la mult chin, posibil chiar faliment.

Eh, un răspuns s-a ivit zilele astea pe internet, de la Coffee Stain Studios. Probabil cunoașteți acest nume de la celebrul Goat Simulator, acel… aș zice joc, dar tot cred că era o halucinație indusă de vizionarea a prea mult Animal Planet și Viața Satului. Până acum, studioul tot glumea că Satisfactory, ce este disponibil doar pe Epic Games Store, a vândut doar 15 exemplare. Iar că apoi au primit cereri de returnare și au rămas cu doar nouă exemplare vândute. Era multă zarvă pe internet atunci din partea unui segment din populație care nu înțelege conceptul unei glume. Foarte multă ranforsare a urii lăuntrice pentru tot ce înseamnă Epic și confirmare a ceea ce știau ei că era adevărat tot acest timp, că EGS este groaznic. Eh, acei oameni au primit astăzi o veste neplăcută.

Satisfactory nu a vândut 15 exemplare, nici 9. Momentan a trecut de 500 de mii de unități vândute prin Epic Games Store, și doar prin Epic Games Store, la un preț aproximativ de 30 de dolari. Așa că deocamdată studioul stă foarte bine în ceea ce privește venitul.  Și asta nu este o vreo estimare bazată pe date incomplete, incorecte și ireale, ci o informație venită direct de la dezvoltator.

Știu că unii oameni (câțiva, foarte puțini, dar foarte vocali) vor spune „Dar cum putem avea încredere în dezvoltator să spună adevărul? Poate au fost plătiți de Epic să spună asta.”. Apreciez scepticismul vostru, dar de la un anumit punct trebuie să începi să te întrebi dacă ești sceptic, sau doar vrei foarte, foarte tare să crezi ceva ce nu este adevărat.

[Eurogamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button