GamingPC&ConsolesTech&IT

Cât costă o exclusivitate pentru Epic Games Store?

De când Epic Games a început să cumpere exclusivități pentru magazinul său, s-a tot ivit o întrebare importantă. Cât exact plătește studioul pentru aceste exclusivități?

Un răspuns este acum disponibil, mulțumită modului în care a fost finanțat inițial jocul Phoenix Point. Acesta s-a folosit de platforma Fig, prin intermediul căruia cei care sprijină financiar dezvoltarea pot deveni investitori cu acte în regulă. Iar ca investitori, primesc o returnare a investiției, și chiar profit, în cazul în care jocul se vinde suficient de bine.

În cazul lui Phoenix Point, pentru ca investitorii să își primească înapoi banii, jocul trebuia să genereze un venit de aproape 590 de mii de dolari. Totuși, ca urmare a înțelegerii de exclusivitate cu Epic Games, aceștia au început deja să primească în jurul a 191% din suma inițial investită. Phoenix Point încă nu a fost scos la vânzare, așa că banii vin direct din afacerea cu Epic, care ar fi plătit în jurul a 2.25 milioane de dolari pentru joc.

Desigur, această sumă probabil nu este cea pe care o veți vedea în cazul numelor mai mari, ca Metro Exodus sau Borderlands 3. Nu de alta, dar deși Phoenix Point este creat de una din legendele industriei, Julian Gollop, munca este făcută la un studiou aproape necunoscut din Bulgaria, iar în ciuda succesului lui XCOM,  jocul este pentru o nișă foarte îngustă din public.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button