Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Cat costa in realitate productia unui telefon ca iPhone 6 sau Galaxy S5?

/
/
/
/
image
img

Compania de cercetare IEEE a compus un grafic in care este masurata valoare reala, „de productie” a telefoanelor. In acest grafic au fost incluse terminale ca iPhone si Galaxy S.

coste-fabricacion

Dupa cum puteti observa in grafic modelul iPhone 6 este cel mai scump dispozitiv pe care Apple l-a produs pana acum, acesta avand un pret de 228$, in timp ce pentru Samsung modelul cel mai scump este Galaxy S5 cu un pret de 215$. Multumita acestui grafic putem vedea exact cat costa fiecare parte a telefonului, de la carcasa pana la procesor, senzor camera etc… iPhone 6 are un cost de 230$ la productie, iar in magazin versiunea de 16GB costa in Apple Store 649$, si acest lucru inseamna valoarea de vanzare este 280% fata de valoarea de productie. Este drept si ca o buna parte din diferenta merge in costuri cu angajatii, marketing etc… Chiar si asa insa marginea ramane apreciabila. Spre exemplu, desi castile Beats sunt destul de slabe, dar cu pret exagerat, asta se datoreaza faptului s-a investit enorm in promovarea produsului.

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar