Tech&ITRSS PaginaDeMediaTelefoane

Cat costa Galaxy S20? – Nu prea mult comparativ cu Galaxy S10

Toata lumea se intreaba cat costa Galaxy S20 de la Samsung. Multi oameni au crezut ca telefoanele din noua serie vor fi mult mai scumpe decat modelele precedente, insa preturile au fost dezvaluite de catre o publicatie poloneza, Tabletowo.

Galaxy S20 va costa 900 de dolari; Galaxy S20 Ultra 5G ajunge la 1500 de dolari

Cat costa Galaxy S20? Modelul de baza al seriei va avea un pret de 812 euro, Galaxy S20 Plus va fi 1023 euro, iar pentru S20 Plus 5G veti scoate din buzuan 1128 de euro. Flagship-ul generatiei va costa 1395 de euro, astfel Galaxy S20 Ultra 5G nu doar ca va fi cel mai puternic din serie, ci si cel mai scump. Se pare ca un exista o versiune 4G a lui Ultra in lista de preturi, dar vom afla mai multe la lansare. Preturile mentionate sunt cele de plecare, astfel variantele cu mai multa stocare sau mai mult RAM vor fi ceva mai scumpe.

Puse in perspectiva, aceste preturi nu sunt cu mult prea diferite de preturile seriei Galaxy S10 la lansare. Acestea au fost cuprinse intre 900 si 1300 de dolari, iar Samsung deja creeaza un tipar: media de pret pentru un flagship Samsung este de 1100 de dolari. Aceeasi situatie a fost si cu Galaxy Note 10.

Samsung Galaxy S10

Unde vor ajunge preturile smartphone-urilor?

La prima vedere pretul lui Galaxy S20 este cam mare pentru un telefon, dar asta este directia in care se indreapta industria telefoanelor. Unde mai pui si faptul ca noile telefoane promit performante extrem de mari pentru formatul lor. Da, pentru multi, un telefon puternic nu prea are relevanta, caz in care ma regasesc si eu, dar sunt persoane care vor plati diferenta de pret doar pentru a avea cel mai mare si tare telefon de pe piata. Plus ca mai avem si noile trenduri precum Motorola RAZR si Galaxy Z Flip care schimba putin peisajul pietei cu modele pliabile inspirate din aspectul vechilor telefoane scoica. Singura problema si cu astea? Incep de pe la 1500 de dolari.

Deja avem pe piata telefoane fold de 2000 de dolari sub forma lui Galaxy Fold si a lui Huawei Mate X. Daca e sa ne ghidam dupa modul in care producatorii maresc cate putin pretul cu fiecare flagship lansat, nu va mai trece mult timp pana cand pretul 2000 de euro pentru un telefon va fi o realitate normala. Deja multi oameni dau 500 de euro fara sa se gandeasca de doua ori pentru un telefon, iar odata cu cresterea preturilor pentru un flagship si aceasta limita de jos va mai urca. Marketing-ul asta, bata-l vina.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button