MORE

Cât câștigă YouTube… din YouTube?

Alphabet, compania umbrelă pentru Google și YouTube, nu a dezvăluit niciodată cât de mulți bani realizează de pe urma YouTube – ceea ce pare suspect, deoarece este cel puțin la fel de valoros ca Netflix. De asemenea, nu dezvăluie în mod oficial cât profit generează serviciul său de cloud, Google Cloud.

Colin Sebastian, analist la Robert W. Baird, crede că menținerea secretului asupra acestor două afaceri în creștere rapidă înseamnă că Alphabet este subevaluat. Într-o sesiune cu reporterii de joi, el a prezis că YouTube va atrage în acest an venituri de 15 miliarde de dolari din publicitate. Ca reper, veniturile companiei Netflix anul trecut au fost de 11,6 miliarde de dolari.

Sebastian a spus că lipsa de transparență a lui Alphabet cu YouTube și Google Cloud ar putea afecta evaluarea globală a firmei, dar că este puțin probabil să mai păstreze tăcerea, cel puțin pentru YouTube.

Opinia noastră este că Google va oferi niște cifre despre YouTube, dacă nu în acest an, atunci probabil anul viitor.

Pentru a înțelege de ce, el a subliniat un lucru pe care Amazon l-a făcut în 2015, spunând că Google ar putea să își caute momentul prielnic, așa cum a făcut Amazon cu Amazon Web Services. E lucru știut că Amazon nu scoate un profit prea mare din activitatea principală cu comerțul, dar compania a început să scoată bani din alte afaceri. Un exemplu este Amazon Web Services, o tehnologie de infrastructură cloud. Deși au făcut o mulțime de bani cu AWS, timp de câțiva ani Amazon a preferat să nu dezvăluie veniturile generate de acest serviciu.

Când Amazon a decis în cele din urmă să divulge veniturile AWS în 2015, valoarea acțiunilor a explodat. Google ar putea căuta un moment prielnic similar, a spus Sebastian:

Opinia noastră este că Google va oferi niște cifre despre YouTube, dacă nu în acest an, atunci probabil anul viitor. Poate că vor fi obligați să respecte regulile de dezvăluire – dar și-ar putea dori să aștepte pentru acel moment prielnic similar cu AWS în care piața să poată atribui un … multiplu YouTube. YouTube este probabil o afacere de 15 miliarde de dolari și totuși ei nu dezvăluie aceste cifre.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button