GamingPC&ConsolesTech&IT

Cât a plătit Epic pentru Control

Mult, foarte, foarte mult

Cel mai recent joc al creatorilor lui Max Payne, studioul Remedy, este disponibil de câteva săptămâni pe piață. Iar pe PC, Control este un joc momentan exclusiv pentru Epic Games Store. Iar o parte din public se tot întreabă: „Oare cât a plătit Epic pentru această exclusivitate?”.

Răspunsul vine acum de la compania (Digital Bros)ce deține publisher-ul (505 Games) al lui Control. O listare a finanțelor companiei indică un câștig de 9.49 milioane de euro în luna iunie pentru jocul acesta, ca parte din contractul de exclusivitate pe care îl au cu Epic Games.

Suma reprezintă un avans al minimului vânzărilor estimate pe care le-ar fi generat jocul în perioada exclusivității dacă nu ar fi fost lansat exclusiv. Asta înseamnă că jocul va genera venit adițional, din vânzări, pentru publisher și dezvoltator abia după ce vinde în jurul a 200 de mii de unități pe Epic Games Store. Din banii primiți de publisher, în jur de 45% ajung direct la Remedy.

Control a avut un buget estimat de cam 30 de milioane de dolari, așa că încă mai este ceva drum rămas până ce va fi acoperit în totalitate costul dezvoltării. Studioul a estimat că vor trebui să vândă între 1 și 2 milioane de unități pentru a intra pe profit. Desigur, Control este disponibil și pentru console, așa că nu se bazează în totalitate pe varianta de PC pentru aceste vânzări.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button