TECH

Căștile Asus de realitate mixtă sunt disponibile pentru precomandă în US

Asus a dezvăluit setul cu cască Windows Mixed Reality anul trecut la IFA, la sfârșitul lunii august. Din anumite motive, totuși, acesta a devenit disponibil pentru precomenzi în Statele Unite abia astăzi. Deci, dacă ați așteptat cu răbdare șansa de a comanda un astfel de produs, acum puteți face asta.

B & H este comerciantul online spre care ar trebui să vă îndreptați dacă doriți un astfel de produs, dar rețineți că vă va ușura portofelul de 429 dolari, plus taxele de transport. Și, da, livrează în România. Din păcate, compania nu spune exact când produsul va începe să fie livrat, așa că s-ar putea să mai aveți de așteptat ceva timp până când vă veți putea juca cu el.

Setul cu cască Windows Mixed Reality de la Asus este unul dintre cele mai scumpe dintre produsele de acest gen, dispozitive similare ale producătorilor Acer, Samsung și Lenovo, având momentan un preț de 399 de dolari în Microsoft Store. Dacă doriți un set HP sau Dell, va trebui să plătiți 449 dolari. Toate cele de mai sus includ o pereche de motion controllers, la fel ca și produsul Asus.

Microsoft și-a făcut oficial intrarea în cursa VR cu inițiativa WMR, care vine la pachet cu Windows 10 Fall Creators Update, disponibil din octombrie 2017. Spre deosebire de anumite platforme VR concurente, cum ar fi HTC Vive, WMR este proiectat în jurul soluțiilor de tracking „inside-out” care nu folosesc echipamente externe. Acest lucru înseamnă că sistemele de urmărire sunt conținute în setul cu cască și controllere, și că utilizatorul nu are nevoie să aibă niciun echipament exterior montat prin încăpere, care, în mod natural, limitează și spațiul VR.

Acestea sunt momentan specificațiile cunoscute despre setul Asus HC102 de Windows Mixed Reality.

Asus HC102 WMR Headset
Tip display LCD
Dimensiune display 2.89 x 2″
PPI 706
Rezoluție 1440 x 1440
Rata de refresh 90Hz
FOV (orizontal x vertical) 105° x necunoscut
Tip de lentile Aspherical Fresnel
Ajustarea lentilelor necunoscută
Senzori Gyroscope, Accelerometru, Magnetometru, Senzor de proximitate
Tehnologie de tracking Tracking spațial bazat pe cameră 6 DoF Inside-out BW (camere BW stereo)
Cameră integrată Camere doar pentru tracking, fără video pass-through.
Audio Combo audio jack
Wireless indisponibil
Porturi HMD 1 cablu (HDMI și USB 3.0 tip A)
Lungime cablu HMD 4m
Dimensiuni Necunoscute
Greutate Sub 400g

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button