Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

CastAR pare să se fi dus pe apa sâmbetei

/
/
/

Înainte ca Vive să fie lansat printr-un parteneriat cu HTC, Valve avea o divizie de hardware consistentă ce încerca să construiască de la zero propriile soluții de VR. Una dintre aceste soluții nu era tocmai pentru realitate virtuală, ci realitate augmentată, și se numea CastAR.

Atunci când Valve a concediat departamentul hardware, Gabe în sine a decis să lase drepturile pentru CastAR la inventatoarea tehnologiei, Jeri Ellsworth, care a încercat să transforme prototipul într-un produs finit.

După o campanie de Kickstarter de succes și înființarea companiei Technical Illusions, CastAR chiar a ajuns pe piață, însă nu prea a făcut valuri, fiind un proiect foarte mic. Era totuși ceva interes în tehnologie din partea unor investitori ce au adăugat câteva milioane la bugetul companiei, suficient cât să fie angajați dezvoltatori adiționali pentru a realiza software gândit special pentru CastAR.

Acum însă vine vestea că proiectul ar fi fost pus pe butuci. Conform unui fost angajat, întreaga companie a fost închisă fiindcă săptămâna trecuta investitorul principal și-a retras suportul financiar. Deocamdată Technical Illusions nu a confirmat această știre.

CastAR funcționa într-un mod similar cu Holo Lens, de la Microsoft. Doar că avea un cost mult mai mic, deoarece folosea o suprafață reflectorizantă pe care proiecta conținutul. Ca urmare, nu necesita hardware la fel de avansat.

[Ars Technica]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar