Gaming

Casca VR de la Valve – Alternativa la Oculus!

Oculus nu este singura casca virtuala disponibila pe piata. Competitia este din ce in ce mai acerba, Sony dezvoltand propiul sistem,  iar Valve anuntand ca lucreaza la asa ceva.

Daca despre Sony si Oculus se stie cate ceva, casca VR de la Vlave este invaluita in mister, informatii scurgandu-se printre crapaturi ici si colo legate de un sistem de coduri QR. Nu are sens sa explicam cum ar functiona proptotipul, dar o sa spunem atat: ar fi necesar sa iti pictezi coduri QR prin camera pentru ca headset-ul sa recunoasca pozitia acestora si sa o interpreteze digital. Greoi este putin spus.

Ultimul model prezentat pe scurt la conventia Boston VR Bender are puncte pictate pe casca, nu pe pereti, ca la varianta precedenta, acestea fiind captate si interpretate de o sursa externa, cam cum este cazul lui Ocului Rift Crystal Cove cu cateva modificari, asta probabil pentru a evita un nou razboi al patentelor.

Acest model arata mult mai bine fata de predecesor, fiind mult mai cizelat din punct de vedere al aspectului, parand chiar sa fie aproape de o forma finala. Spunem asta pentru ca nu exista atat de multe componente care ies din casca sau atarna pe laterale, dar cu siguranta produsul nu este inca finisat suficient.

Cativa participanti la conventie s-au declarat destul de impresionati de performanta si hardware, unul dintre acestia postand urmatorul comentariu pe Reddit:

jonomf

Talking with the Valve guys about that Portal office experience, they mentioned offhandedly that they have a Dota 2 VR experience where you see the entire game arena sitting on a table in front of you and can bend down to inspect any piece of the action. I really, really want to see that. They also mentioned a life-size Dota 2 VR experience where you’re hanging out in a lane watching the heroes fight; they said it was very scary.

Dupa spusele tanarului, Valve a gandit aceasta casca virtuala pentru a putea fi integrata si in competitiile eSports, lucru care poate revolutiona scena sporturilor electronice, oferind jucatorului un grad de imersiune total diferit de ceea ce aduce un monitor traditional. Doar sa nu ii puna sa joace pe noile controllere 🙂

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button