Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Casca VR de la Apple va avea o greutate de numai 150 de grame

Apple nu este un nume pe care l-aș asocia neapărat cu tehnologia de realitate virtuală, însă știrile despre noua cască VR a producătorului de iPhone continuă să apară. De această dată, noutățile vin de la Ming-Chi Kuo, un analist ale cărui informații au fost mai mereu corecte. Acesta vorbește despre o cască cu lentile speciale care îi vor permite producătorului să țină greutatea întregului ansamblu sub 150 de grame.

În mod normal, o cască VR cântărește peste 300 de grame și are un format destul de grosolan. Apple vrea să schimbe asta, iar pentru propria sa cască va utiliza niște lentile produse de Fresnel. Acestea sunt subțiri și necesită o distanță focală mică pentru a putea oferi un câmp de vizualizare mare, fără a ocupa foarte mult spațiu.

Noua cască VR de la Apple va oferi un format ușor și comod de purtat

Analistul crede că noua cască VR de la Apple va cântări aproximativ 150 de grame, ceea ce ar reprezenta un avantaj destul de mare comparativ cu alte dispozitive deja existente. Casca va fi echipată cu lentile din plastic, care au o greutate mai mică și poate chiar și o rezistență mai mare. Iar pentru a rezolva problema lentilelor Fresnel care taie din luminozitate, Apple va folosi ecrane Micro-OLED.

Conform zvonurilor precedente, casca VR de la Apple urmează să fie lansată în 2022 pentru un preț care poate ajunge și la 1000 de dolari. Cu toate acestea, Kuo nu exclude nici situația în care lansarea va fi amânată datorită pandemiei și a dificultăților de furnizare a componentelor.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button