MORE

Casa Albă a fost atacată cibernetic

Oficiali ai Statelor Uninte ale Americii au dezvăluit recent că rețeaua informatică din Casa Albă a fost atacată cibernetic de indivizi ce provin din Rusia. Putem spune astfel ca, războiul informatic nu este în nici un caz rece, ci călduț, cu mici momente fierbinti.

Terminalele ce au fost afectate nu se aflau în nici un caz în rețeaua privată, secretă, în care președintele și alte persoane importante își păstrează datele, erau pe o rețea mai puțin securizată. Una de la care exista deja așteptarea că orice informație este pusă acolo ar putea fi la un moment sau altul sustrasă.

Urmele Rusiei au fost descoperite în codul folosit pentru infiltrarea în rețea, deși atacul a fost ricoșat de pe numeroase servere la nivel mondial. Unele informații chiar sugerează că punctul de infiltrare a fost, în mod jenant, printr-un calculator de la Departamentul de Stat, pentru că cineva a decis să dea click pe ceva ce nu trebuia să dea click. Un atac de phishing.

În mod convenabil, acest atac ce n-a avut nici un fel de impact cu adevărat s-a produs foarte aproape de momentul în care guvernul SUA trebuie să supună din nou la vot Patriot Act, acea lege care acum este folosită la sustragerea de informații de pe orice server aflat în si in afara SUA, indiferent cui aparține. O lege ale cărei ramificații actuale ii dezamăgesc până și pe creatorii săi. O fire conspirativă ar putea trage o linie între cele două.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button