CommunityRSS PaginaDeMedia

Grănicerii au confiscat aproape opt tone de cărți Pokemon contrafăcute care trebuiau să ajungă în Europa

Fiecare se descurcă în propriul fel cu munca. Unii scriu articole despre Pokemon, alții fac trafic cu cărți Pokemon, și tot așa. Nu, pe bune, dacă vă imaginați că traficul de plăci video este apexul în materie de marfă de contrabandă, stați să vedeți peste ce au dat grănicerii din atunci când s-au pomenit că au la control douăzeci de cutii suspecte.

Cărțile Pokemon sunt de o valoare imensă, și încă de pe la sfârșitul anilor ’90, fanii seriei au fost nevoiți să se lupte cu exemplare contrafăcute atunci când doreau să cumpere cărți la mâna a doua și nu pachete din magazinele autorizate. Iar piața în sine este una extrem de profitabilă. Ca idee, gândiți-vă că numai în perioada 2020-2021 au fost vândute aproape 4 miliarde de cărți Pokemon în întreaga lume (3.8), adică în jur de 10.8% din totalul vânzărilor dintotdeauna.

Însă revenind la oile noastre fake, birourile vamale din Shanghai s-au trezit cu o încărcătură suspectă, adică douăzeci de cutii care cântăreau în total 7.6 tone. Nu mică le-a fost surpriza grănicerilor atunci când au constatat că aceste pachete erau pline-ochi de cărți Pokemon contrafăcute.

„Pokemon, să îi prinzi pe toți (și să-i confiști)”

Cărțile ar fi trebuit să ajungă în Olanda, fiind livrate de o companie din Qingdao, un oraș foarte important din estul Provinciei Shandong. Yicai Global a publicat pe Twitter o înregistrare de la momentul capturii. După cum se poate vedea, ideea de „cutie” este un fel de understatement, având în vedere ditamai silozurile cu tot cu paleți. Însă morala poveștii este cât se poate de simplă: cumpărați bunuri de la vânzătorii autorizați, nu de pe piața neagră.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button