Telefoane

Cartelele SIM ar putea fi în curând incluse în procesorul telefonului

Fiecare milimetru de spațiu contează atunci când încercați să construiți electronice din ce în ce mai complexe în pachete din ce în ce mai mici, iar cartela SIM reprezintă de multă vreme o zonă de frustrare pentru producătorii de hardware. Acum, compania de design al cipurilor ARM poate avea un răspuns: o componentă integrată numită iSIM care este încorporată în același cip cu procesorul.

ARM declară că iSIM va ocupa o „fracțiune de milimetru pătrat„, în timp ce standardul actual SIM – Nano SIM – are o dimensiune de aproximativ 12,3 x 8,8 mm, fără a include hardware-ul necesar pentru a îl găzdui. Nu numai că va economisi spațiu, dar ARM spune că, și mai important, va micșora mult costurile: în loc să plătească „zeci de cenți” pentru fiecare card, producătorii vor plăti doar câțiva cenți.

Acum, să nu vă imaginați că SIM-ul este pe cale să dispară: această tehnologie este dezvoltată mai întâi pentru dispozitivele de Internet de mici dimensiuni, cum ar fi senzorii wireless care au nevoie de serviciul celular pentru a-și raporta constatările. Obiectivul ARM este de a reduce cât mai mult costul acestor produse, contribuind astfel la popularitatea în creștere al design-ului lor de cipuri, pe măsură ce piața IoT crește în următorii ani.

Mai rămâne o singură dilemă: dacă operatorii de telefonie vor aproba această nouă tehnologie. Producătorii de telefoane au deja o alternativă Nano SIM – un mic cip, cu o dimensiune de 6 x 5 mm, cunoscut drept eSIM – care nu a câștigat foarte multă popularitate în industria de specialitate. eSIM-urile au apărut din ce în ce mai mult în tablete și alte gadget-uri, iar mai recent și în telefonul inteligent Pixel produs de Google, deci poate fi doar o chestiune de timp înainte de a câștiga și mai mult teren.

ARM suspectează că iSIM-urile vor fi binevenite de furnizorii de telecomunicații. Ele îndeplinesc standardele necesare și, în cele din urmă, este în interesul furnizorilor să obțină cât mai multe gadget-uri IoT conectate la rețelele lor, deoarece acest lucru înseamnă și mai mulți clienți pentru ei. ARM, care nu produce cipuri în mod direct, declară că a trimis deja design-uri de iSIM partenerilor săi și se așteaptă ca acestea să devină disponibile până la sfârșitul anului.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button