CommunityRSS PaginaDeMedia

În Sectorul 2 din București, 350 de elevi din 10 școli participă la Carnaval în jurul lumii

În luna octombrie, caravana poveștilor A Fost Odată ajunge în sectorul 2 al capitalei. Grație cofinanțării Primăriei Sectorului 2, sute de elevi din opt școli de masă și două școli speciale vor participa la atelierele de educație non-formală inițiate de Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture, în parteneriat cu Primăria Sectorului 2 și Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Tema atelierelor este „Călătoria” și, prin intermediul carnavalului, copiii vor putea zbura cu gândul în cele mai frumoase locuri de pe planetă.

Da, este vacanță momentan, dar nu zice nimeni că cei mici nu vor putea învăța lucruri interesante într-o manieră distractivă și productivă! Bazându-se pe informațiile atent structurate pe platforma online A Fost Odată, secțiunea dedicată Carnaval în jurul lumii, pe fișe și quiz-uri interactive, echipa de povestitori va duce elevii și cadrele didactice în zece țări impresionante prin cultură, istorie, geografie: SUA, Polonia, Turcia, Japonia, Argentina, Kenya, Israel, Elveția, Franța și Grecia.

Carnaval în jurul lumii este un eveniment plin de surprize

La Carnaval în jurul lumii, Elevii vor învăța expresii și cuvinte precum Bună ziua! sau Mulțumesc! în limbi diferite, vor descoperi evenimente marcante din istoria fiecărei țări, locuri unice, personalități semnificative, legende și tradiții explicate pe înțelesul lor. Atât înregistrările audio, cât și quiz-urile sunt concepute pentru nivelul de înțelegere al copiilor de 6-10 ani și conțin nu numai informații, ci și idei de activități și jocuri pe care cei mici le pot realiza acasă sau la școală ca suport educativ pentru cadrele didactice. La final, elevii vor primi și un kit de călătorie cu pașaport, stickere, broșură și rechizite.

Carnaval în jurul lumii

Întregul conținut este tradus și în limba semnelor române. De peste doi ani platforma răspunde acestei nevoi, ea fiind omologată ca mijloc de învățare de Ministerul Educației (25.894/I/12.03.2020 –  Școala de povești) atât pentru copiii cu deficiențe de auz și vedere, cât și pentru copiii din învățământul de masă.

Ne propunem o joacă serioasă, creativă și distractivă, dar și un nou proiect de incluziune pentru copiii cu și fără deficiență de auz, așa cum v-am obișnuit în ultimii 3 ani. Avem alături de noi specialiști în domeniul educației, oameni cu experiență la catedră care sunt pregătiți să creeze experiențe de învățare memorabile online sau offline, în funcție de restricțiile în vigoare Andra Cărbunaru, managerul proiectului.

Toate poveștile de pe www.afostodata.net pot fi accesate gratuit ca stream și ca download pe telefon, pe tabletă sau PC. În plus, conținutul audio este disponibil și ca Podcast în iTunes și Spotify. Fișele de lucru pot fi completate direct pe site, astfel încât elevii să se poată evalua în timp real. Toate materialele sunt gratuite și pot fi un suport de calitate pentru cadrele didactice din toată țara la ore de limba și literatura română, geografie, istorie, dezvoltare personală, educație social.

Carnaval în jurul lumii

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button