GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Care va fi următorul mare joc de la id Software?

Un nou proiect de la id Software a fost listat în Biroul de Clasificare din Australia sub numele de Project 2021B și inevitabil, fanii studioului au început să își pună întrebări vis-a-vis de identitatea acestui nou joc. Ajută și faptul că jocul a primit rating-ul M pentru violență și interactivitate online; adică la fel ca toate jocurile moderne ale companiei. În plus listarea menționează un „joc de computer” multiplatform care va fi publicat de Zenimax Europe.

Am putea asista la revenirea Quake

Înainte de această nouă clasificare, id Software a mai înregistrat și un anume Project 2021A care s-a dovedit a fi DOOM 3 pentru PlayStation VR. Noul proiect împarte similarități cu listarea precedentă, deci nu este exclus să vorbim despre vreun DLC nou pentru DOOM Eternal sau vreo portare pe cine știe ce platformă. Dar există și diferențe care mă fac să cred că este vorba despre o franciză diferită.

quake 2 rtx on off

Dacă proiectul a fost listat în 2021, nu înseamnă neapărat că va fi lansat anul acesta, ci ar putea ieși anul viitor odată cu aniversarea de 25 de ani a lui Quake 2. Iar la așa prilej, nu m-ar mira ca studioul să urmeze trendul ultimilor doi-trei ani și să vină cu un remake, sau cine știe, poate chiar un titlu nou din serie. Iar după experiența căpătată în urma lansărilor din 2016 și 2020 din seria DOOM, chiar nu ar fi o idee rea să mai vedem ceva diversitate; mai ales că jocurile astea încă au un fan-base foarte mare și loial care le savurează și la mai bine de două decenii de la apariție.

id Software are câteva francize interesante în portofoliu

Bine, cei de la id Software au mai mulți ași în mânecă, astfel nu este exclus să vedem o lansare nouă dintr-o serie ceva mai veche. Poate un Rage, un Wolfenstein sau Commander Keen, deși de ultimul nu cred că-și mai amintesc prea mulți oameni. Dar faptul că 2021 găzduiește și un eveniment QuakeCon în August, mă face să cred că avem șanse bune să revenim în arenele multiplayer care au definit shooterele online moderne.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button