TECH

Care sunt electrocasnicele necesare unei bucatarii „dotate”?

Cand ne cumparam o bucatarie noua, este extrem de important sa acordam atentia cuvenita aparaturii electrocasnice. E adevarat ca ai de ales intre milioane de modele si ca pentru fiecare treaba domestica exista cate un aparat, dar sunt cateva piese indispensabile care fac parte din structura unei bucatarii.

Plita (sau mai raspandit la noi, batranul aragaz) este piesa centrala a bucatariei. Orice producator are macar cateva modele de oferit cumparatorului. Nu uitati sa va alegeti hota dupa ce v-ati hotarat asupra plitei sau aragazului, nu inainte.

Sa alegi electrocasnice pentru bucatarie inseamna sa cumperi si un cuptor. In general acestea au o masura standard de 60 de cm, dar exista si modele de 45 si 90 de cm.

In ceea ce priveste frigiderul si congelatorul cel mai bine ar fi sa va alegeti un model care sa va permita utilizarea lor separata. Va va folosi cand vreti sa le curatati sau cand congelatorul are foarte putine alimente in el si nu aveti de ce sa-l tineti in priza.

Cronologic, ultimul aparat electrocasnic intrat in casele noastre este masina de spalat vase. Exista o singura regula cand o cumparati: ganditi-va cate farfurii si pahare se aduna zilnic in chiuveta dumneavoastra.

In afara de electrocasnicele principale exista o serie de alte aparate   secundare care ne ajuta in viata de zi cu zi: de exemplu, cuptorul cu microunde. Daca nu va puteti incepe dimineata fara cafea, evident nu puteti renunta la un espresor. Indispensabil este si un robot de bucatarie, „bun la toate”, care va va ajuta sa preparati alimentele mai usor si mai rapid in fiecare zi.

Desi cele enumerate aici i-ar putea speria pe unii din punct de vedere al pretului, lucrurile nu stau chiar atat de rau, si asta gratie ofertei bogate si variate a producatorilor. Asa ca adesea puteti opta pentru modele mai accesibile, dar suficient de fiabile.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Back to top button