MORERSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Care sunt cele mai scumpe jocuri vandute vreodata?

Colectionarea de jocuri video a pornit inca de la inceputurile industriei gaming-ului si continua in prezent cu brio. Exista jocuri care se vand la preturi incredibil de mici si altele care ajung sa coste cateva mii de dolari. Acum probabil va intrebati: Cat de bun sa fi fost jocul respectiv? Exista pasionati care platesc zeci de mii de dolari pentru a pune mana pe un astfel de joc. In realitate, jocurile sunt de cele mai multe ori foarte slabe, pline de greseli si aproape imposibil de jucat. O foarte buna parte dintre titluri, au fost retrase inclusiv de pe piata datorita continutului inadecvat. Pretul mai poate fi influentat de raritate si numarul cunoscut de copii vandute; devenind un factor important si vanat de colectionari. Exista inclusiv jocuri care nu s-au vandut, estimarea pretului lor de vanzare fiind o treaba dificila. Fara sa mai pierdem vremea, sa trecem la treaba!

Pepsi Invaders: 125 de unitati vandute, 3500 de dolari pentru o copie

Probabil unul dintre cele mai ciudate jocuri din lista. Pepsi Invaders a fost un joc solicitat de compania competitoare Cola, pentru Atari 2600 ca o forma de reclama. Argumentul din spate? Prea multe reclame pentru Pepsi livrate in perioada respectiva. Motivul pentru care jocul este foarte rar are legatura cu numarul mic de copii produse. Mai precis, doar 125 de bucati in intreaga lume. Astfel, o copie Pepsi Invaders s-a vandut cu 3.500 de dolari in 2013. O suma impresionanta pentru un joc cu o nava spatiala care calatoreste prin galaxie pentru a infrange inca o data, numele P-E-P-S-I.

Poop Slinger PS4 – proasta alaturare de cuvinte, nu-i asa?

Daca primul titlul din lista de jocuri a fost ciudat, stati sa-l vedeti pe urmatorul. Desi, Poop Slinger s-a vandut intr-un numar relativ mic de copii (84 de bucati), jocul a fost lansat printr-o campanie publicitara in prima zi din luna aprilie. Oamenii au crezut la inceput ca totul a fost o gluma slaba pana cand le-a fost livrat in final jocul. Studioul care a creat „capodopera” a dat faliment intr-un timp foarte scurt dupa lansare.

Genul acesta de idei traznite pot fi cu adevarat amuzante daca sunt bine implementate; nu a fost cazul in aceasta situatie. In prima luna a anului 2020, o copie s-a vandut cu fabuloasa suma de 1048 de dolari. Un joc mai slab decat o reclama la jocurile care pot fi rulate direct din browser. Yeay!

Nintendo World Championship Gold (NES): 26 de copii, 26.000 de dolari fiecare

Sa vorbim putin si despre jocuri ceva mai vechi din perioada de aur. Varianta gri a jocului Nintendo World Championship Cart a fost pusa la dispozitia finalistilor Campionatului Mondial Nintendo din anul 1990; transformand jocul intr-o bucatica mica de istorie foarte valoroasa. S-au fabricat 90 de unitati gri pentru finalisti, cu o valoare estimata de 20.000 de dolari per unitate. Alaturi de versiunea standard de culoare gri, au existat si 26 de bucati in varianta aurie. Conform site-ului, versiunea gold s-a vandut in anul 2015 pentru 26.677 de dolari.

Au ramas foarte multe jocuri care s-au vandut cu preturi foarte mari, ca sa nu va retin foarte mult, am alcatuit o lista scurta:

  • NBA Elite 11 (PS3): 11 copii produse, 1500 de dolari fiecare
  • Air Raid ( Atari 2600): 12 copii produse, 33.433 de dolari fiecare
  • Birthday Mania (Atari 2600): intre 10-15 exemplare, 6500 de dolari fiecare
  • Tetris (Sega Genesis): 10 copii, pretul cerut pentru fiecare a fost de 20.000 dolari
  • Red Sea Crossing (Atari 2600): doua copii regasite pe site, peste 10.000 de dolari pentru fiecare
  • Gamma Attack (Atari 2600): o singura copie s-a vandut cu 50.000 de dolari
  • Stadium Events (NES): intre 10 si 20 de copii, 50.000 de dolari o singura unitate

Un aspect foarte important de mentionat, jocurile au fost alese intr-o ordine complet aleatorie. Voi cat ati fi dispusi sa platiti pentru un joc similar? Exista colectionari printre noi de jocuri rare cu valoare foarte mare?

jocuri

Alexandru Baciu

Salutare, numele meu este Alexandru si de mic copil am fost pasionat de hardware, gaming si tehnologie. Ador foarte mult sa testez tot felul de gadget-uri interesante cu scopul de-a impartasi informatia cu cei din jur. In prezent studiez informatica, ma joc tot felul de jocuri faine si redactez diverse review-uri; despre asta este vorba!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button