Știri ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Care sunt cele mai defectuoase placi video de pe piata? – AMD vs NVIDIA

Retailer-ul german MindFactory este una dintre cele mai bune surse cand vine vorba de statistici hardware. De aceasta data, nemtii au publicat statisticile RMA, iar rezultatele sunt ingrijoratoare pentru AMD. Se pare ca seria Radeon 5000 a avut mult mai multe retururi decat generatia Turing de la NVIDIA.

Daca este insa un nume care sare in ochi mai mult decat AMD, acesta este unul dintre partenerii sai 3rd party. Este vorba de PowerColor, intrucat placile produse de acest producator au avut cea mai mare rata de retur. Unde producatori precum Sapphire au o rata de retur intre 2% si 4%, PowerColor a inregistrat 6%; iar asta este enorm cand vorbim despre placi returnate. Se pare ca cea mai slaba distributie de RX 5700 XT de pe piata este PowerColor Red Devil. Aceasta are o rata de defectare de 13.18 procente. In tabara NVIDIA, lucrurile sunt ceva mai roz iar cea mai stricacioasa distributie este RTX 2080 Ti cu o rata de retur de 5 procente. Asta ca sa punem putin in perspectiva numarul inregistrat de AMD.

Intre AMD si NVIDIA exista insa o diferenta mare; tabara verde are mult mai multe modele. De aici vedem si cazuri precum GTX 1660 Ti care are aproape 0% rata de retur si RTX 2080 Ti pe care am specificat-o mai sus. Singura anomalie care bate orice tipar este distributia PowerColor de pe RX 5700 XT.

Ce este mai grav pentru AMD este procentul ocupat din piata. Compania are un market share de numai 36.6% comparativ cu 63.3% detinut de NVIDIA. Tinand cont de asta, placile AMD sunt mult mai predispuse la defectiuni. Trebuie insa luata in considerare si experienta celor doua companii pe piata, unde tabara verde iese puternic in fata.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button