TECHPCȘtiri IT

Cardurile SD Express sunt aproape de 4GB/s

Și 128TB la capacitate

Trăim în vremuri foarte bune pentru cardurile SD, cele Express. Cea mai nouă variantă a specificației pe care sunt construite acestea, cu varianta 8.0, aduce un spor de viteză destul de mare.

Mulțumită conectivității NVMe și folosirii unei conexiuni fizice PCI-Express 4, noua revizie este capabilă să atingă viteze de transfer de până la 3938MB/s. Pentru ceva context, asta înseamnă al naibii de mult pentru un mediu de stocare portabil. Desigur, prețul pentru așa ceva cu siguranță va fi masiv, cel puțini inițial. Dar cu timpul s-ar putea stabiliza, teoretic. Practic, noua revizie a standardului include și posibilitatea ca acestea să atingă capacități de 128TB. Asta este mai mult pe hârtie, din moment ce este cam greu să îngrămădești atât de multă memorie în ceva ce ar trebui să aibă dimensiunea unui card, nu a unui HDD de 3.5 inch.

Probabil vă întrebați cine ar vrea în primul rând un card SD atât de rapid. Eh… pe moment nimeni, fiindcă nu prea există echipament care să se folosească de așa ceva la potențialul maxim. Dar când vor fi camere cu o interfață suficient de rapidă, astfel de carduri ar putea fi folosite pentru a înregistra video în 8K la un nivel de detaliu foarte mare, sau pentru filmări pe 360 de grade de rezoluție mare.

[Hexus]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button