TECH

Cardurile SD au acum un barem nou de performanță

Din moment ce utilitatea cardurilor SD se extinde e zi ce trece, cu aplicații de tot soiul care necesită din ce în ce mai multă performanță, a sosit timpul pentru un nou barem care să indice performanța acestor medii de stocare.

SD Association, grupul de companii care a se ocupă cu întocmirea noilor standarde pentru cardurile de memorie, anunță realizarea definirea specificațiilor cu numărul 5.1 pentru cardurile SD, alături de baremului App Performance Class. Acesta va afișa clar de acum înainte genul de performanță pe care o poate avea un card SD în aplicații. Asta în sine nu înseamnă prea mult, dar aplicațiile vor recomanda și ele în viitor carduri care au un anumit scor la acest nou barem.

Deocamdată singurul prag stabilit este cel A1. Scorul respectiv descrie un card SD care suportă cel puțin o viteză de secvențială de  citire/scriere de 10MB/s, alături de 1500 IOPS pentru citire și 500 IOPS pentru scriere. Acest prag ocupă cam același loc pe care îl aveau acum cardurile din clasa 10 de viteză.

Cu puțin noroc, App Performance Class va deveni un standard ceva mai dominant, nu de alta dar nu prea este suficient loc pe un card cât să fie imprimate toate standardele care apar. Ne cam aflăm în situația de mai jos.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button