MORE

Cardurile MicroSD sunt moarte, UFS le-a asasinat

Cardurile MicroSD sunt acum folosite de cam fiecare dispozitiv electronic…mai putin cele produse de Apple, dar indiferent cat de mare le-ar fi capacitatea, tind sa aiba un mare dezavantaj, o viteza de transfer foarte mica. Asta se schimba acum, cu UFS.

Samsung a dezvaluit un nou standard pentru memorie portabila, Universal Flash Storage. Unitatile de stocare au cam aceasi dimensiune ca un card MicroSD si vin in capacitati care incep de la 32GB si ajung pana la 256GB. Insa atuul lor adevarat este viteza, cea de citire  poate atinge 530 MB/s si de cea scriere poate merge pana la 170MB/s.

Acestea sunt viteze comparabile cu un SSD(ce e drept, nu unul cu o viteza de scriere prea buna), asa ca in sfarsit se vor putea face lucruri interesante folosind aceste carduri de memorie, cum ar fi inregistrarea de film in 4K. Tineti cont si de faptul ca aceasta este prima generatie de UFS, asa ca pe viitor performanta si capacitatile s-ar putea imbunatati.

Samsung nu a mentionat cand vor fi disponibile pe piata aceste carduri, cu ce vor fi compatibile si cel mai important lucru cu putinta, cat vor costa. Nu de alta, dar ceva care pare sa aiba performanta si capacitatea unui SSD la dimensiunea unei unghii probabil nu va fi ieftin.

[Bit-tech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button