MORE

Capturile din jocuri, duse la un nou nivel de calitate si usurinta!

Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand ma gandesc la inceputurile Zonei IT, cu 7-8 ani in urma, imi dau seama cat de temerari (sau inconstienti) eram. O supa de formate HD, despre care nimeni nu stia mare lucru, nimic standardizat, pareri si solutii contradictorii si lista poate continua pana maine. Timpi de render nesfarsiti, nopti pierdute etc. Dar una dintre cele mai dificile chestii era captura si conversia…capturilor din jocuri, intr-un format difuzabil pe TV (aspect ratio, framerate etc). Uitandu-ma la micul si noul dispozitiv de la Elgato, specializat in „capturarea” gameplay-ului nostru cel de toate zile, numitul HD60, imi dau seama cat de repede si de departe au evoluat lucrurile.

Mica „dracie” este capabila sa captureze FullHD la 60 de cadre pe secunda (!) gameplay-ul din orice sursa, fie ca este vorba despre consolele actuale PS4 si Xbox One, de cele previous, PS3 si Xbox 360 sau PC. Scoti pe HDMI din consola sau PC in „dracie”, din „dracie” scoti tot HDMI pe TV (nu de alta, da’ tre’ sa si vezi ce joci) iar „dracia” o conectezi pe USB (prin care „dracia” se si alimenteaza) la un laptop si…voila! Ai un soft de captura si control pe laptop si…ready to go! Ah, si inca ceva: din „dracie” poti sa faci si livestream cu gameplay-ul tau FullHD 60p (chiar si din consola), chestie pe care fanii Twitch o vor aprecia cu certitudine.

Cred ca Ene ne-ar putea spune mai multe despre cat de simpla ar fi fost viata lui, daca acest dispozitiv ar fi fost disponibil cand a inceput el sa difuzeze review-uri de jocuri la Zona! Bine, nici acum nu-i tarziu! Oricum, intentionam sa punem si noi mana pe aceasta jucarie, care suna atat de bine din specificatii, si sa vedem ce-i poate pielea! Keep you updated!

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

6 comentarii

  1. Parcă mai era ceva cu PS3 să nu poți face captură video. Un prieten spunea că se poate folosi un fel de convertor HDCP stripper ….zic și eu din auzite, că nici eu nu știu exact.

  2. Pretul este de 170Euro.Din ce am vazut nu poti face pe acelasi pc trebuie 2 pc sau un pc si un laptop.

  3. Dar și AverMedia e „drăcie” în această zonă…..dar Dece să nu faci cu un program ? Dece ?

  4. Deci ? Dece sa folosesc o placă de captură? Să înțeleg că ea face toată treaba? E o parte dedicată care oferă conținut de calitate , lăsând celelalte componente să se ocupe de joc ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button