GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Capcom Vancouver a fost închis

Capcom a venit cu o veste care ar putea sau nu să întristeze câțiva oameni, în funcție de ce opinie au aceștia despre modul în care a evoluat seria Dead Rising.

Capcom Vancouver, branșa companiei care s-a ocupat cu dezvoltarea jocurilor Dead Rising… mai puțin primul, a fost efectiv închisă. A rămas în acest moment doar un „schelet”, urmând ca din ianuarie să fie închis cu totul. Astfel au fost concediați cam 158 de oameni.

De ce a luat Capcom această decizie? Ar putea fi pentru că Dead Rising 4 n-a fost tocmai cel mai mare succes din lume, vânzându-se cu mult sub așteptările pe care le avea compania. Motivele pentru care jocul n-a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor ar fi multe, unul asupra căruia s-a atras destul de multă atenție fiind că s-a îndepărtat destul de mult de la originile seriei, și cumva reușea să fie tehnologic inferior unui joc ce la un moment a fost portat pe Wii.

Explicația oficială dată de Capcom a fost că se încearcă „mărirea eficienței și creșterea operațiunii de dezvoltare a jocurilor”. Partea de „creștere” poate că sună a fi cam ciudată în contextul închiderii studioului, dar vor deschide altul în Osaka, care se va concentra pe jocurile produse în Japonia. Proiectele la care lucra ramura din Vancouver au fost anulate. Așa că dacă visați la un Dead Rising 5 făcut de oamenii care v-au adus Dead Rising 4, ar trebui să renunțați la speranță. Nu de alta, dar poate dacă îl vor face în Japonia, ca pe primul, ar avea ceva șanse să revină la gloria sa de altă dată.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button