TECHRSS PaginaDeMediaSecuritate

Capcom a suferit un atac cibernetic – Furtul de date a afectat 350.000 de jucatori

Capcom, cunoscuti pentru francize precum Resident Evil si Street Fighter, au fost luati prin surprindere de un atac cibernetic de tip ransomware. Astfel, gigantii japonezi s-au trezit ca datele a peste 350 de mii de jucatori au fost compromise

In trecut, Capcom negasera vehement un astfel de atac. Acum, compania recunoaste ca hackerii din grupul RagnarLocker (un nume foarte misto, as zice) s-au suit in cordocus si au furat informatiile utilizatorilor. Hackerii au postat apoi datele pe website-ul lor de pe dark net (ca-n filme, ma), cerand recompensa si afirmand ca, din pacate, Capcom „nu si-au facut prea bine treaba in a proteja datele.”

Compania a refuzat targul, gasind, in schimb, o modalitate de a recupera o mare parte din datele criptate, fie printr-un cloud backup, fie printr-un serviciu „disaster recovery”.

Din fericire, cei 350 de mii de gameri au scapat usor. RagnarLocker nu au furat informatiile cardurilor de credit, din moment ce toate tranzactiile Capcom sunt realizate prin servicii third-party. Cu toate astea, serverele au avut totusi de suferit.

Capcom vs. RagnarLock – Ce s-a furat, mai exact

Informatiile recuperate contin nume de utilizator, adrese de e-mail, numere de telefon, adrese de domiciliu si zile de nastere. Acestea au fost imprasitate prin totalul serverelor Capcom. Mai exact, informatiile provin din sistemele cusomer support pentru sucursalele japoneze (134.000 de obiecte), American Capcom Store (14.000 de obiecte) si din organizatiile e-sport (4000 de obiecte).

Datele aditionale au fost furate si de la angajatii Capcom (28.000 de obiecte), dar si de la cei care au aplicat pentru un loc de munca in cadrul companiei (125.000 de obiexte).

Ca urmare a acestui atac cibernetic, reprezentantii au alertat Serviciul de Protectie a Datelor din Japonia, ICO-urile din Regatul Unit, precum si organele legislative. Totodata, compania a apelat la ajutorul unui serviciu de securitate third-party care sa poata investiga bresele de securitate.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button